Ямбол. Два тематични конкурса са част от програмата на събитията,

...
Ямбол. Два тематични конкурса са част от програмата на събитията,
Коментари Харесай

Ямбол: Тематични конкурси за Браилското знаме са част от инициативите в града по повод 140-ата годишнина от Освобождението

Ямбол. Два тематични състезанието са част от програмата на събитията, с които община Ямбол ще означи 140-ата годишнина от Освобождението на България от османско господство. Те са инициирани от Регионалния исторически музей с акцент върху именитото Браилско знаме – прототип на националния ни трикольор. Знамето е проектирано и финансирано от ямболския изселник в Браила Иван Параскевов, а изработването му е дело на 14-годишната му щерка Стилияна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Целта на креативния план, озаглавен „ Знамето ни е трицветно “, е запазване и разпространение измежду учениците на историческата памет за събитията от преди 140 години и приноса на ямболци към делото на Освобождението.
В период до 20 февруари възпитаници от началния курс могат да подават произведения за присъединяване в състезанието за рисунка на тематика „ Нашето знаме, горделивост и чест “, а по-големите – от 5 до 12 клас да показват свои есета или къси разкази по тематиката: „ За смелостта, достойнството и героизма “. Творбите следва да се изпратят на адреса на Регионалния исторически музей в Ямбол: ул. „ Бяло море “ 2, 8600 гр. Ямбол. Есетата могат да бъдат изпратени и на ел. адрес: [email protected].
Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени в уеб страницата и Facebook страницата на музея. Награждаването на спечелилите ще се състои на 27 февруари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР