YALTA CLUB отново успява да зарадва феновете си с новина

...
YALTA CLUB отново успява да зарадва феновете си с новина
Коментари Харесай

SOLAR с Paul Kalkbrenner и Richie Hawtin на летище София

YALTA CLUB още веднъж съумява да зарадва почитателите си с вест за идно отвън клубно събитие - SOLAR. В разгара на лятото за първи път в България ще забележим актьора с неподражаемо техно звучене – единствения и несравним, Paul Kalkbrenner.

След осем студийни албума на върха на класациите, милиони почитатели по света и участия на редица огромни фестивали, пристигна време да посрещнем супер звездата и у нас. Той идва за SOLAR в парка на летище София на 6 юли дружно с една друга техно легенда - Richie Hawtin.

Paul е единствено на 12 години, когато пада Берлинската стена.

Това е и времето, в което техно музиката се трансформира в знак на немското обединяване и метод на изложение за мнозина.

Това важи и за Paul, който стартира да гостува в дребни клубове през 1992 година, откакто първата вълна на електронната музика се е разляла по дансингите на Берлин, по-късно познати като именитите клубове Tresor и Planet.

Първите му издадени части са мелодични и наситени с топло, надълбоко чувство, за разлика от тъмните, монотонни звуци, които характеризираха техното по това време. Малко след издаването на първия му албум “Superimpose” през 2000 година, той издава и втори - “Zeit”, а по-късно и трети албум “Self” през 2004 година.

По същото време, продуктивният Paul влиза в ролята на артист с едно ексцентрично, само че извънредно осъществяване на Ickarus – основната роля във кино лентата “Berlin Calling” (историята на берлинския техно DJ и продуцент Martin Karow), който се трансформира в безспорен шлагер.

Kalkbrenner е и основател на саундтрака към кино лентата „ Sky and Sand “, който се задържа в класациите за рекордните 121 поредни седмици.

Следват голям брой триумфи за германеца, от основаването на личния му лейбъл “Paul Kalkbrenner Musik”, през разпродадени турнета, до основаването на идващите му студийни албуми и изявата му пред 400 000 души, празнуващи 25 годишнината от рухването на Берлинската стена.

През 2018 година излиза последният му албум “Parts of Life”, а през 2019-та, графикът му продължава да бъде напълнен с участия на топ местоположения, в това число и тази на летище София.

Легендарният немец няма да бъде самичък на сцената на SOLAR, тъй като дружно с него ще забележим и индивидът, който непрестанно разрушава всички концептуални граници, а точно - Richie Hawtin.

Създателят на лейбълите Plus8 и Minus е един от найвлиятелните актьори на международната сцена, подхранващ голям брой гении като Speedy J през 90-те и по-късно сполучливия Gaiser.

И несъмнено, той е Plastikman и най-много отличен музикант, който се придържа към авангардната електроника посредством шестте си албума и две компилации.

Toй съумя да сътвори едно неповторимо техно звучене, което се трансформира в синоним на Детройт и това е мощно танцувалния му електро хаус.

Създател на PLAY Differently, както и на изключителните празненства ENTER, Hawtin е притежател и на безчет награди за принос към света на музикалните технологии. Трудно може да предвидим какво му следва в бъдеще, само че едно е несъмнено – опцията да забележим негово осъществяване онлайн не е за изпускане.

Партито на 6 юли няма да остане и без българско присъединяване в лицето на резидента на YALTA CLUB и основател на Takeover, Liubo Ursiny.

Билети за събитието може да закупите от OMV, YALTA CLUB и в мрежата на Eventim.bg

Повече информация може да намерите на формалната страница във Фейсбук, както и на yaltaclub.com.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР