Яхтата на собственика на Северстал милиардера Мордашов, която щастливо избяга

...
Яхтата на собственика на Северстал милиардера Мордашов, която щастливо избяга
Коментари Харесай

Олигарх скри невероятната си яхта във Владивосток

Яхтата на притежателя на Северстал милиардера Мордашов, която щастливо избяга от ареста поради глобите, внесе малко разкош в скучния дневен ред на Владивосток, където главните тематики от новините на предишния месец, както и в съвсем всички съветски райони, бяха за дефицит на захар и нарастване на цените. Селфито с яхта се трансформира в ново развлечение за локалните поданици.

Суперяхтата дойде във Владивосток в четвъртък сутринта, влезе в залива Златния рог и дебаркира на кея на Морската гара. Диспечерът на морския терминал във Владивосток сподели, че корабът ще бъде там за няколко часа.

Местните поданици не се отклоняват от новата атракция. Яхтата Nord е издигната през 2021 година и е в ТОП-5 на най-големите яхти, благосъстоятелност на руснаци. Основателят на Yacht Harbor Дмитрий Семенихин оцени построяването на яхтата на 300 милиона $. Според притежателя на Noble Community Yachts, Кирил Авдеев, цената ѝ може да бъде към 500 милиона $.

Любимата " играчка " на милиардера е дълга 142 метра, има шест палуби, 20 каюти, басейн, спа център, център за гмуркане, кино, гараж и две хеликоптерни площадки. На борда има към 30 членове на екипажа, всички чужденци. Сега те изготвят нужните документи за престояване в Руската федерация. Общият екипаж на кораба надвишава 40 души - яхтата има доста придружители, а самата тя е проектирана да приема над 40 посетители в първокласни каюти.



Nord - една от най-скъпите яхти, благосъстоятелност на съветски предприемачи, безусловно избягала от ареста на френските управляващи, като по знамение не повтори ориста на своите другарки, задържани в Италия, Испания, Германия. Според системата Marine Traffic яхтата е пристигнала във Владивосток от пристанището Виктория на Сейшелите. Оттам тя отпътувала на 12 март. Пътуването лишило малко по-малко от три седмици.

Яхтата ще бъде пререгистрирана в Русия - в този момент нейната татковина е тук. Местните незабавно пресметнаха, че Nord коства повече от приходната част на бюджета на Владивосток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР