Ягодите са не само вкусни, но и много полезни за

...
Ягодите са не само вкусни, но и много полезни за
Коментари Харесай

С какво и за какво са полезни ягодите?

Ягодите са освен вкусни, само че и доста потребни за здравето ни. Те са цялостни с хранителни субстанции и антиоксиданти, които могат да подобрят здравето на кожата, да понижат риска от диабет, да подобрят функционалността на мозъка и да понижат възпаленията в организма, написа.

В тази публикация са разказани най-важните изгоди на ягодите:

Подобряват здравето на кожата

Ягодите са богати на витамин C, който е значим за производството на колаген, който е виновен за здравето и еластичността на кожата. Консумацията на ягоди може да помогне за понижаване на бръчките и за възстановяване на общия външен тип на кожата.

Намаляват риска от диабет

Ягодите имат невисок гликемичен показател и са богати на фибри, което е подобаващ избор за диабетици. Консумацията на ягоди може да помогне за управление на равнищата на захар в кръвта и да понижи риска от развиване на диабет.

Подобряват функционалността на мозъка

Ягодите съдържат антиоксиданти като антицианини, които могат да защитят клетките на мозъка от увреждания и да подобрят паметта и концентрацията. Консумацията на ягоди може да усъвършенства когнитивните функционалности и да защищити от разнообразни болести.

Намаляват възпаленията

Ягодите съдържат антиоксиданти, които могат да понижат възпаленията в организма.

Подобряват имунната система

Ягодите съдържат витамин С, който може да усъвършенства имунната система и да защищити от разнообразни болести.

Следователно, прибавянето на ягоди към вашата диета може да има доста изгоди за вашето здраве и положително самочувствие. Тези плодове могат да се употребяват както пресни, по този начин и приготвени в разнообразни ястия и питиета. Например, можете да добавите към вашата закуска или салата или да употребявате като главен формиран детайл за смути или десерти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР