Ядреният физик от ЦЕРН Елина Берглънд прави рязък завой в

...
Ядреният физик от ЦЕРН Елина Берглънд прави рязък завой в
Коментари Харесай

Приложение, по-ефикасно от противозачатъчни

Ядреният физик от ЦЕРН Елина Берглънд прави внезапен завой в професионален проект, с цел да бъде в интерес на над 500 хиляди дами , които към този момент употребяват създаденото от нея приложение. То носи името Natural Cycles и се употребява от от ден на ден дами за обмисляне и попречване на нежелана бременност.

Факт, към този момент има стотици приложения за следене на интервалите на фертилност, само че точно това учени показват като опция на противозачатъчните. Разбира се, в бъдеще време. Но ето какво се крие зад Natural Cycles - първото сертифицирано в Европа приложение за надзор на зачеването .

 Снимка 334089

Доказан резултат

Според клинични проучвания, успеваемостта на този способ за задачите, за които е основан, може да доближи до 93% - в случай че се употребява вярно . А в това се включва и използването на прецизен термометър с два десетични знака. Той идва при нас като бонус, в случай че се записваме за Natural Cycles за година напред . Това ще ни коства 80 $.

В изследването се включват 20 хиляди дами и се употребява методът Pearl Index. Той наблюдава какъв брой дами от 100, употребяващи приложението, забременяват нежелано в границите на една година.

Така излиза наяве, че Natural Cycles е по-ефикасен способ от обичайните способи за фамилно обмисляне (65%) и противозачатъчните (91%) .

Различни приложения

Natural Cycle разрешава на дамите да наблюдават своя неповторим цикъл, да заят по кое време са фертилни и по кое време не, както и по кое време да чакат менструацията си. Информира и за процеса на овулация и по кое време е добре да използваме защитни средства или пък да работим интензивно за бебе.

 Снимка 334092

Приложението е доста уместно за дами с неточен месечен цикъл, при които е мъчно да се дефинират интервалите на фертилност. Все повече дами избират естествени способи за контрацепция вместо хормонални лечения, които провокират меланхолия и разновидности . Именно за тях Natural Cycle е най-хубавата опция.

Как работи

Natural Cycle залага на комплицирани математични формули и разчита на постоянно мерене на телесната температура с термометър с два десетични знака. То става заран, преди да сме станали от леглото. Резултатът се вкарва в приложението и то ни споделя в кой интервал от цикъла ни сме.

Natural Cycles предизвестява за интервала на овулация пет дни пред тя да е настъпила. Именно толкоз може да живее спермата в тялото на дамата. Така рискът от нежелана бременност се свежда съвсем до нула.

 Снимка 334088

Основната разлика сред приложението и противозачатъчните е, че то единствено ни осведоми за дните с висока фертилност, а предпазването остава в нашите ръце . Но всяка рационална жена би могла да се оправи с тази задача и без да е належащо да пие хапчета по график. Особено когато е вярно осведомена, написа The Guardian.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР