Ядрени ракети и нови бойни дронове бяха сред оръжията, показани

...
Ядрени ракети и нови бойни дронове бяха сред оръжията, показани
Коментари Харесай

Ядрени ракети и бойни дронове: Северна Корея показа мощ с грандиозен парад

Ядрени ракети и нови бойни дронове бяха измежду оръжията, показани на огромен боен церемониал, проведен в Пхенян за водача Ким Чен Ун и гостуващите делегации от Китай и Русия, оповестиха севернокорейските държавни медии, представени от международните организации.

Дългоочакваният церемониал се организира нощес, с цел да бъде маркирана 70-ата годишнина от края на Корейската война, честван в Северна Корея като " Ден на успеха ".
 Северна Корея боен церемониал Българска телеграфна агенция
Китайската и съветската делегация, в това число съветският министър на защитата Сергей Шойгу, бяха първите високопоставени посетители в Северна Корея откогато стартира коронавирус пандемията.
 Северна Корея боен церемониал Българска телеграфна агенция
Появата на двете делегации на събитие, на които са показвани нуклеарните ракети на Севера, неразрешени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с поддръжката на Китай и Русия, е в контрастност с предходни години, когато Пекин и Москва започнаха стъпки, с цел да се дистанцират от разработваните от техния комшия нуклеарни оръжия и балистични ракети.

Парадът включваше най-новите севернокорейски ракети Хвасон-17 и междуконтиненталните балистични ракети Хвасон-18, съобщи държавната осведомителна организация КЦТА. Смята се, че Хвасон-17 и Хвасон-18 имат обхват да поразяват цели на всички места в Съединените щати.
 Северна Корея боен церемониал Българска телеграфна агенция
Събитието включваше и прехвръкване от нови бойни и шпионски дронове, осведоми КЦТА. Съобщено беше също, че севернокорейският водач е следил парада от балкон с аспект към централния площад в Пхенян , дружно с съветския боен министър Шойгу и високопоставения представител на китайската компания Ли Хунчжун.
 Северна Корея боен церемониал БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР