Ядосани собственици на ресторанти и барове протестираха в Марсилия срещу

...
Ядосани собственици на ресторанти и барове протестираха в Марсилия срещу
Коментари Харесай

Марсилия излезе на улицата заради мерките срещу К-19

Ядосани притежатели на заведения за хранене и питейни заведения стачкуваха в Марсилия против решението на френското държавно управление от на следващия ден да се затворят тези търговски обекти, с цел да се ограничи разпространяването на новия ковид.

Протестиращите, както и управляващите на втория по величина френски град, заплашват и със правосъдни каузи, с цел да блокират заповедта по правосъден път.

Те декларират, че увеличението на броя на новозаразените в Марсилия се е нормализирало и че държавното управление в Париж незаслужено постанова най-строгите коронавирусни ограничавания на Марсилия.

Правителството акцентира, че лечебните заведения в този град са претрупани и затварянето на питейните заведения и заведенията за хранене е единственият метод да се ограничи болестта, без да се постанова карантина.

Френският карибски остров Гваделупа е с сходни ограничавания.

Френското държавно управление вкара по-леки ограничавания за редица други градове, в това число Париж, където също се усилват инфектираните и приетите в болница, само че не колкото в Марсилия или Гваделупа.

Вчера Франция заяви за над 16 000 новозаразени, а над 10 % от леглата в интензивните отделения са заети от пациенти с COVID-19. Смъртните случаи в страната са 31 511, една от най-високите бройки в Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР