Яденето на всички храни води до производство на енергия, но

...
Яденето на всички храни води до производство на енергия, но
Коментари Харесай

Изгаряне на мазнините чрез правилно хранене

Яденето на всички храни води до произвеждане на сила, само че нито една от тях не изгаря мазнини. Мазнините могат да бъдат изгорени само и единствено с доста пот и вярно хранене. Въпреки това избрани храни като част от цялостната здравословна диета могат да подобрят загубата на тегло и вашите енергийни равнища. Стремете се към постепенна загуба на тегло - от 1 до 2 кг седмично.

Пълнозърнестите храни

Пълнозърнестите храни резервират всички хранителни елементи на зърното. В резултат на това те обезпечават повече витамини, минерали, протеини и фибри, в сравнение с рафинираните зърнени храни като бялото брашно. Богатите на фибри храни ускоряват загуба на тегло, тъй като те лишават по-дълго време да се дъвчат, позволявайки на тялото и мозъка да пратят сигнал, че към този момент не сте гладни, и да ви държат по-дълго сити сред храненията. Пълнозърнестите храни също дават на тялото въглехидрати - главен хранителен източник на сила. Тези храни включват овес, ечемик, кафяв ориз, див ориз и пуканки.

 Зеленчуци и плодове за изгаряне на мазнини

Пресни плодове и зеленчуци

Храните, които имат по-високо наличие на вода, ви разрешават да хапнете повече, без да поемате непотребни калории, въпреки всичко две ябълки не са като две пържоли. Грейпфрут да вземем за пример е към 90% вода и единствено 39 калории на половин чаша. Вкусните моркови, които са 88% вода, съдържат единствено 25 калории на половин чаша. Плодовете и зеленчуците също съдържат нишки и енергизирани въглехидрати. Особено богати на фибри са артишок, броколи, грах, малини, круши, тиква и ябълки.

 Лещата гори мазнини

Постен протеин

Постният протеини е с невисок гликемичен показател, което значи, че той има леко влияние върху вашата кръвна захар. Смяната на храните с висок гликемичен показател като сладки бонбони и бял самун с храни с невисок гликемичен показател могат да покачат силата ви, както и да забавят освобождението на хормона инсулин във вашето тяло, който предизвиква натрупването на мазнини. Протеинът също по този начин оказва помощ за увеличение на засищането. Богатите на протеини храни включват нискомаслените млечни артикули, фасул, леща, риба и птиче месо без кожа, бяло птиче месо. Бобът и лещата също изобилстват от нишки.

Ядки и семена

 Ядките горят мазнини

Ядки и семена дават ненаситени мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти, като калций и селен. Те са свързани с възстановяване на мозъчната функционалност и настроенията, които играят значима роля в енергииния баланс, те също са с високо наличие на омега-3 мастни киселини и антиоксиданти. Ненаситените мазнини също по този начин оферират на вашите мускули сила по време на подготовка и възстановяване на ситостта след хранене.

Въпреки че яденето на прекалено много мазнини може да докара до наддаване на тегло и тромавост, здравословните диети съдържат от 20 до 35 % мазнини съгласно Американската диетична асоциация основно от хранителни източници.

За омега-3 мастни киселини консумирайте ленено семе и орехи, бадеми, фъстъци, бразилски орех, лешници, слънчогледови семки и тиквени семки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР