Ябълково масло или ябълково пюре представлява продукт, използван най-вече през

...
Ябълково масло или ябълково пюре представлява продукт, използван най-вече през
Коментари Харесай

Какво представлява ябълковото масло

Ябълково масло или ябълково пюре съставлява артикул, употребен най-много през зимните месеци. Представлява гъста тъмнокафява продукция, приготвена посредством бавното преваряване на ябълки в композиция с някои подправки.

Използва се за леки закуски, намазано на филийка самун. Няма нищо по-хубаво от препечена филийка, гарнирана с ароматното ябълково масло.

Освен че е необикновено вкусно, ябълково масло е и богат източник на пектин и витамини. То служи за филтриране и укрепване на организма. Този извлек от по този начин потребните ябълки лекува всевъзможни стомашни и чернодробни нарушавания.

Качествата на маслото се дължат на съдържащите се в него и непокътнати при преработката витамини С и В, бета-каротен, минерални соли, антиоксиданти и ензими. Голямото количество пектин, типично за ябълките, също участва в ябълковото масло.

Ако не откриете в магазина, ябълково масло може да си приготвите и вкъщи. За задачата са ви нужни:

Необходими артикули: 5-6 ябълки, 3-4 чаени чаши вода, кафява захар, 1 ч.л. канела.

Начин на подготвяне: Ябълките се обелват, нарязват на части и се сваряват с водата, до цялостно омекване. Полученото се пасира в блендер или се смачква на ръка.

 Ябълки

Добавя се кафявата захар, в съответствие - 1 ч.ч. пюре - 1 с.л., както и канелата. Сместа още веднъж се поставя да се вари, до цялостно втвърдяване. По предпочитание най-после още веднъж може да се пасира, за цялостна гладкост.

За да се консервира маслото от ябълки, то се затваря в бурканчета, които се сваряват за към 15 минути. Оставят се за 12 часа с капачките надолу, след което се прибират на мрачно и хладно. Така през зимните месеци ще имате едно вкусно и потребно сладко на разположение, обичано на млади и остарели.

Освен за закуски, ябълковото масло се приема и профилактично, против болести на стомаха и черния дроб. За задачата, преди всяко хранене всекидневно се приема по 1 с.л. от него.

Подобни масла, подобаващи за вкусни и здравословни закуски, са ягодовото масло и меденото масло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР