Ябълковият оцет служи не само като овкусител и консервант, но

...
Ябълковият оцет служи не само като овкусител и консервант, но
Коментари Харесай

Aко пиете вода с оцет...

Ябълковият оцет служи освен като овкусител и консервант, само че също по този начин и като средство за персонална хигиена и за възстановяване на здравето. Оказва се, че той може да се употребява и за профилактика на атеросклероза. Но би трябвало да се приема най-малко два месеца. Според Medical News Today киселият артикул е наложително да участва в менюто ни освен като съставна част в салатите.

Той би трябвало да се употребява всекидневно с вода. Разредете супена лъжица оцет в огромна чаша вода. Експертите поучават да започнете с дребни дози оцетна вода, като последователно я увеличавате до достигането на чаша дневно. Това е изцяло задоволително за реализиране на общ лековит резултат върху кръвоносните съдове на тялото. Ето какво може да очаквате от оцета в случай, че го приемате 2 месеца, разводнен с вода.

1. Регулиране равнищата на кръвната захар и неприятния холестерол

Изследването потвърждава, че ябълковият оцет усъвършенства контрола на кръвната захар, предизвиква загубата на тегло и контролира равнищата на неприятния холестерол. Резултатите от друго изследване за въздействието на ябълковия оцет върху организма са представени от Science Direct. В него вземат участие хора с наднормено тегло и затлъстяване. След 12 седмици учените стигат до извода, че ябълковият оцет доста намалява равнищата на триглицеридите и общия холестерол в плазмата и покачва концентрацията на по този начин наречения " добър " липопротеинов холестерол с висока компактност. Участниците в друго изследване са приемали ябълков оцет в продължение на 8 седмици. Проследено е наличието на мастни съставни елементи в кръвта им и в техните кръвоносни съдове. Доклад, оповестен в Research Gate, демонстрира, че проучването е открило „ доста понижаване на нездравословните липиди в кръвта “.

2. Профилактика на атеросклероза и сърдечни болести

Оцетът е чудесно средство за профилактика на атеросклероза и съдови затруднения, които могат да причинят исхемия, тромбоза и инфаркт.

3. Подобряване положението на устната празнина

Ябълковият оцет убива бактериите в устата, като в същото време с това предотвратява появяването на неприятен мирис.

4. Облекчаване на киселините

Киселинният рефлукс и киселините постоянно са резултат от липса на киселина в стомаха. Чаша вода с лъжица ябълков оцет могат да оказват помощ за облекчаването или предотвратяването на това положение.

5. Укрепване на имунната система

Благодарение на мощните си антибактериални свойства, ябълковият оцет може да успокои възпаленото гърло - просто не забравяйте да го разредите с вода, преди да го употребявате. Освен това, когато приемате оцет, потребните бактерии, които той съдържа, ще укрепят имунната ви система.

6. Цялостна детоксикация на организма

Консумирането на ябълков оцет усъвършенства лимфния дренаж и циркулацията, което спомага за цялостна детоксикация. Същевременно приемът на киселия артикул повлиява позитивно върху проявата на алергични реакции. Оцетът може да се употребява и външно като средство за персонална хигиена. Той ще ви помогне да се отървете от пърхота.

Приложен непосредствено върху скалпа убива Malassezia - вариант на гъбичките, виновни за появяването на пърхот. Прибавете капка ябълков оцет към пастата за зъби и ще останете очаровани от резултата - ще забележите, че усмивката ви става по-бяла и сияйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР