Ябълков оцет печели популярност поради предимствата си в отслабването. Ако

...
Ябълков оцет печели популярност поради предимствата си в отслабването. Ако
Коментари Харесай

5 начина да използвате ябълков оцет за отслабване

Ябълков оцет печели известност заради преимуществата си в отслабването. Ако желаете да опитате мощния му резултат, тук ще ви представим 5 лесни метода, с които да включите ябълков оцет в диетата за намаляване.

Консумацията на ябълков оцет може да помогне при ръководството на тежестта. Кратко изследване от 2018 година потвърждава по какъв начин той оказва помощ за понижаване на тежестта. Какво демонстрира изследването?

Някои участници понижили ежедневната си диета с 250 калории в продължение на 12 седмици, а други участниците са добавили консумация на 300 мл ябълков оцет на ден.

Хората, които са консумирали ябълков оцет, са понижили доста следното:

Телесно тегло

Индекс на телесна маса

Измервания на бедрата

Висцерална лой

Апетит

 5 метода да употребявате ябълков оцет за намаляване

 infomax-logo-50-15-HW

Ето 5 метода да употребявате ябълков оцет за намаляване:

Може да употребявате оцета като част от вашия хранителен режим и да го включите по специфичен метод.

Салатен дресинг

Сменете обичайните, висококалорични дресинги със здравословна опция от примес на ябълков оцет, зехтин, лимонен сок и билки. Този апетитен дресинг прибавя мирис на салатите, като ви пази от непотребни калории.

 5 метода да употребявате ябълков оцет за намаляване Снимка: https://www.pinterest.com/

Напитки

Започнете деня си със примес за стимулиране на метаболизма, като разтворите ябълков оцет във вода или билков чай. Консумирайте преди хранене, което оказва помощ за подтискане на апетита и контролиране равнищата на кръвната захар.

 5 метода да употребявате ябълков оцет за намаляване Снимка: https://www.pinterest.com/

Добавка към супи

Подсилете усета и аромата на супите и ястията като добавите ябълков оцет. Неговата кисела нотка може да провокира възприятие на задоволеност и да задържи това чувство за дълго време.

 5 метода да употребявате ябълков оцет за намаляване Снимка: https://www.pinterest.com/

Мариноване на зеленчуци

Използвайте оцета като съставна част в подготвяне на туршия от зеленчуци като кисели краставички, моркови, чушки, зеле, лук. Може да добавите билки и подправки като синап, канела, черен пипер, карамфил. Туршиите от зеленчуци са питателна храна, която е нискокалорична и богата на фибри и оказват помощ в отслабването.

 5 метода да употребявате ябълков оцет за намаляване Снимка: https://www.pinterest.com/

Марината за месо

Включете оцета в мариноването на пилешко месо, тофу, други меса и зеленчуци. Високата киселинност омекотява протеините, прибавя доста мирис и прави храносмилането по-лесно.

 5 метода да употребявате ябълков оцет за намаляване Снимка: https://www.pinterest.com/

Ето значими свойства и изгоди на ябълков оцет:

Характеристики

Ябълковият оцет е тип оцет, подготвен от нарязани ферментирали ябълки, квас и захар. Използва се в храните като дресинги за салати, кисели краставички и маринати.

В националната медицина хората го употребяват като домакински лек за доста недоволства. Изследвания демонстрират, че ябълковият оцет има действителни изгоди за здравето, като понижаване на равнищата на кръвната захар и подкрепя загубата на тегло. Той е безвереден, в случай че се употребява по верния метод.

Популярна доза за банкет на ябълков оцет е 1-2 супени лъжици, смесени с вода, които се одобряват преди или след хранене.

Ползи при лекуване

Ябълковият оцет е домакински лек, който оказва помощ при доста проблеми:

Отслабване

Предотвратяване на диабет

Облекчаване на киселини

Понижаване на холестерола

Намаляване на разширените вени

Избелване на зъбите

Намаляване на пърхота

Лекуване на акнето

Ябълковият оцет е необикновен артикул, прочут със своя антигликемичен резултат и други преимущества. През множеството време хората го пият с вода, с цел да се насладят на изгодите от него.

Изследванията демонстрират, че пиенето на ябълков оцет оказва помощ за ръководство на тежестта, диабета и здравето на сърцето. Междувременно нанасянето му върху кожата може да помогне за понижаване на появяването на разширени вени.

Някои типове оцет могат да бъдат добър източник на антиоксиданти. Колкото по-тъмен е оцетът, толкоз повече антиоксиданти има в него.

Какви са рисковете от ябълковия оцет?

Тъй като ябълков оцет има високо наличие на киселина, може да раздразни стомаха, в случай че го пиете напряко или пиете прекалено много от него. Неразреденият оцет може също да унищожи зъбния гланц. За да избегнете тези проблеми, постоянно смесвайте ябълковия оцет с вода и го пийте през сламка, с цел да отбраните зъбите си.

Тази публикация е единствено информативна и в случай че стартирате потреблението на ябълков оцет за лекуване, първо се консултирайте с доктор.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР