Ябълките съдържат пектин, вид фибри, които действат като пребиотик. С

...
Ябълките съдържат пектин, вид фибри, които действат като пребиотик. С
Коментари Харесай

Хапвайте ябълки, за да увеличите полезните бактерии в червата

Ябълките съдържат пектин, тип фибри, които работят като пребиотик. С тези фибри се хранят потребните бактерии в червата, които са от извънредно значимо значение за положителното храносмилане и чревното здраве. Тъй като имунитетът се намира на 70% в червата, би трябвало да се хапват ябълки, с цел да бъде крепко цялото тяло. Полезните бактерии също по този начин защищават червата от болести, защото заболелите вътрешности могат да станат причина за някои болести и положения като затлъстяване, диабет и сърдечни болести.
Ябълките са доста потребни за сърцето. Казват, че с потреблението им рискът от сърдечни болести е по-малък. Една от аргументите е, че те съдържат разтворими фибри, които намаляват равнищата на холестерола в кръвта. Те съдържат и полифеноли, които имат антиоксидантно деяние. Много от тях са съсредоточени в корите на плодовете. Един от тези полифеноли е флавоноидният епикатехин, който може да намали кръвното налягане. Анализ на изследвания също по този начин оповестява, че високият банкет на флавоноиди е обвързван с 20% по-нисък риск от инсулт.
Консумацията на ябълки е обвързвана с по-нисък риск от диабет. В едно огромно изследване се демонстрира, че яденето на ябълки всеки ден е обвързвано с 28% по-нисък риск от диабет вид 2. Счита се, че даже единствено потреблението на няколко ябълки седмично има сходен предпазен резултат. В допълнение, полифенолите в ябълките предотвратяват увреждането на тъканите на бета-клетките в панкреаса. Бета-клетките създават инсулин в тялото и постоянно се повреждат при хора с диабет вид 2.
Благодарение на високото наличие на фибри и вода, ябълките могат да се употребяват за намаляване. В изследване хората, които консумирали ябълки преди хранене, приемали по-малко калории по-късно. В друго изследване, извършено в продължение на 10 дни, на 50 дами с наднормено тегло, се открива, че тези, които са хапвали ябълки, са агубили приблизително 2 кг и са приемали по-малко калории спрямо тези, които също са приемали фибри, само че от различен източник.
Ябълките също по този начин защищават от формиране на ракови кафези, защото имат антиоксидантни и противовъзпалителни резултати.
Освен изброените съставки, ябълките са доста богати и на витамин А, Е, В1, В2, В6, С, К, калий, манган и мед.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР