Ябълките са нискокалорична и здравословна храна, която съдържа много витамини

...
Ябълките са нискокалорична и здравословна храна, която съдържа много витамини
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако постоянно ядете ябълки

Ябълките са нискокалорична и здравословна храна, която съдържа доста витамини и фибри.

Според диетолозите обаче ябълките не би трябвало да се ядат от самото начало. В огромни количества плодовете могат да причинят дискомфорт при хора с нараснала киселинност, предизвестяват експертите.

Те означават още, че изключително чувствата се ускоряват, в случай че киселите ябълки се употребяват на гладно. Причината за появяването им е, че пресните ябълки имат огромно количество киселини, които форсират метаболизма.

За хората, които имат увреждане на стомашно-чревния тракт, ябълките би трябвало да се ядат с нараснало внимание, предизвестяват лекарите, а други въобще да не ги употребяват - или единствено печени ябълки.

Диетолозите споделят, че доста сладките ябълки би трябвало да се употребяват с нараснало внимание от хора с некомпенсиран диабет (висока кръвна глюкоза), защото те съдържат захароза.

Ябълките съдържат пектин - тип разтворими фибри, които предизвикват вярното действие на червата. Тези плодове могат да се прибавят към закуски от овесени ядки или фъстъчено масло.

Ябълките съдържат витамини А, С, В1, В2, РР и Е, както и магнезий, фосфор, йод, желязо, селен, калий, калций и цинк. Заедно те ни дават жизнеспособност, оказват помощ ни да се оправим със стресови обстановки, усъвършенстват мозъчната функционалност и укрепват сърдечно-съдовата система.

Полезните свойства на ябълките

Консумацията на ябълки защищава от рак, сърдечни болести, кръвоносни съдове и стареене. Това се дължи на антиоксидантите. Ябълките заемат водеща позиция по наличие измежду плодовете. Интересното е, че антиоксидантите не се разграждат по време на предпазване, за разлика от витамините. Те също по този начин защищават белите дробове от въздействието на никотина.

 Консумация на ябълки

Ябълките възвръщат кръвта и намаляват кръвното налягане. Желязото в ябълките покачва равнищата на хемоглобина. Това е изключително потребно при огромна загуба на кръв и анемия. Освен това плодовете се предлагат за пациенти с хипертония. Плодовете могат да намалят кръвното налягане, като отстранен непотребната сол и вода от тялото.

Ябълките усъвършенстват храносмилането

Ябълките съдържат ябълчена, борна, салицилова и лимонена киселина. Те оказват помощ за възстановяване на храносмилането, като подтикват производството на жлъчка и стомашни сокове. В допълнение, клетките от плодови растения са натурален сорбент, който отстранява отровите от тялото. Така че при положение на отравяне ябълките също ще бъдат потребни.

По-ниски равнища на холестерол с консумация на ябълки

Разтворимите фибри в ябълките свързват мазнините в червата, което води до понижаване на равнищата на холестерола в кръвта и защищава от прекалено струпване на холестерол. Диетолозите стигнаха до заключението, че след три седмици от диетата с ябълки равнището на холестерола може да намалее с 30%. И с цел да го намалите с 16%, просто би трябвало да ядете 2 или 3 ябълки дневно.

Потенциални вреди от ябълките

Дори най-полезният артикул може да бъде нездравословен, в случай че се употребява прекалено. Същото е и с ябълките.

 Ябълки

Високо наличие на киселини

Ако не знаете по кое време да спрете, този фактор може да ви изиграе жестока смешка и да повлияе отрицателно на лигавиците. Хората с язвена болест, изключително язва на дванадесетопръстника, би трябвало да бъдат по-бдителни, защото те са противопоказни в киселините, съдържащи се в плодовете. Въпреки че има мнение, че една ябълка след ястие няма да навреди. А тези, които страдат от гастрит, се поучават да ядат единствено сладки плодове.

Отглеждани с пестициди и отрови

Що се отнася до лъскавите и гладки ябълки, които се кичат на рафта на магазина, би трябвало да разберете, че те не са отгледани по изцяло натурален метод. За бързо узряване на плодовете се употребяват пестициди, химикали и отрови. Американски учени от работната група по околна среда откриха, че ябълките са в топ 5 на плодовете, които са склонни да натрупват тези нездравословни субстанции. Много по-безопасно е да се даде желание на плодовете на лятната вила, макар че те не са толкоз красиви на външен тип.

И въпреки всичко, главната гаранция за положително здраве е познаването на мярката в количествата хапвани ябълки. Крайностите не водят до нищо положително, даже когато става въпрос за вярно хранене.

А в този момент е време за нещо вкусно с мирис на ябълки:

- диетични сладкиши с ябълки;

- баница с ябълки;

- пълнени ябълки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР