XV издание на дарителската кампания Българската Коледа под патронажа на

...
XV издание на дарителската кампания Българската Коледа под патронажа на
Коментари Харесай

Българската Коледа събра над 2,4 млн. лв.

XV издание на дарителската акция " Българската Коледа " под патронажа на българския президент набра 2 472 000 лева Сумата е събрана в интервала от 1 декември 2017 година до 16 февруари 2018 година, като тази година самодейността е под мотото " В поддръжка на избавения детски живот ".

От " Българската Коледа " оповестиха, че в тазгодишното издание на акцията са се присъединили над 3000 самостоятелни донори и 420 компании и организации. Те са създали дарения на обща стойност 1 917 000 лeвa. В изгода на самодейността до този миг са изпратени и 555 000 SMS-a на стойност 1 лева

От екипа на президента Румен Радев благодариха на всички, които са се присъединили в акцията, като показаха специфични благодарности и на родителите, взели участие в акцията с разкази за децата си.

Сред тях са родители и деца, които са подпомагани през годините от " Българската Коледа ", и такива, които не са подпомагани, само че желаеха да вдъхнат кураж на тези, които сега са в неволя.

В рамките на акцията са проведени и доста начинания. 97 учебни заведения от цялата страна са част от идеята в помощ на избавения детски живот.

Новите способи на диагностика разрешават навременно разкриване на болесттите и използване на лекуване, водещо до избавяне на живот. Спасеният детски живот се нуждае от продължителна грижа, с цел да бъдат предотвратени възможни хронични болести и затрудненията от тях. Поддържането на здравето на избавените деца изисква старания за дълъг интервал от време, даже през целия живот, като в множеството случаи това е съществено предизвикателство - както за лекарите, по този начин и за техните фамилии. При доста от тези деца се постанова систематична здравна грижа, непрекъснат медицински надзор, медикаментозно поддържащо лекуване и доста постоянно продължителна, профилирана рехабилитация. Затова петнадесетото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ насочва своите старания да помогне в грижата за продължителното лекуване и дейната рехабилитация.

До този миг в администрацията на президента са постъпили 250 заявки за подкрепяне на деца. Исканията за подкрепяне са главно за: диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински произведения и помощни средства. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за реализиране на лекуването или рехабилитацията му, може да подаде документи за подкрепяне от акцията. Експертният съвет и Комисията към „ Българската Коледа “ ще прегледат всички постъпили заявки и ще вземат решение за нужното и допустимо подкрепяне.

В Експертния съвет са включени представители на Министерството на здравеопазването, Национални консултанти по разнообразни типове детски заболявания, представители на Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, неправителствени и пациентски организации.

Молби за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно, припомнят от Президентството.

Към момента общо 33 лечебни заведения са подали заявки за закупуване на здравна инсталация със средства от акцията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР