XIII издание на Опера в Летния театър 2022 на Театрално-музикален

...
XIII издание на Опера в Летния театър 2022 на Театрално-музикален
Коментари Харесай

„Жените на Пучини“ дават емоционален старт на Опера в Летния Театър Варна 2022

XIII издание на Опера в Летния спектакъл 2022 на Театрално-музикален продуцентски център Варна – Държавна опера Варна, стартира прочувствено с „ Жените на Пучини “.

Мултимедийният концерт на 11 юни от 21.00 часа, е умислен като проницателен и надълбоко съкровен роман за героините и музите на великия композитор. Увенчали с имената си всички негови опери, деликатната Мими, жизнерадостната Мюзета, ревностната Тоска, студената Турандот, доверчивата, само че горда Бътерфлай ще разкрият разнообразни страни от многопластовата женска природа. Влюбен във всяка една от героините си, Пучини е вложил цялата си душа в разтърсваща музика с пълнокръвни и надълбоко вълнуващи облици.

Красотата на тази музика ще разкрият двама изтъкнати познавачи на творчеството на Пучини. На диригентския пулт ще застане основният диригент на Festival Puccini Torre del Lago маестро Якопо Сипари Ди Пескасероли, непрекъснат посетител диригент на Държавна опера Варна. Преподавател в Националната консерватория на Mexico City и началник на департамента " Singing And Pop Music Class “ в Консерватория „ Чайковски “ в Италия, той дирижира Puccini Philharmonic Orchestra, Bellini Opera Festival Symphony Orchestra, Националните симфонични оркестри на Украйна, Истанбул, Мексико, Солун и други Маестро Ди Пескасероли дирижира също концерти за Ватикана, а като лекар по престъпно право, цивилен каузи и канонично право е най-младият юрист на Roman Rota Apostolic Tribunal.

Концертът „ Жените на Пучини “, с режисьор Сребрина Соколова, ще бъде още по-специален, тъй като в него ще прозвучи Гласът на Пучини - сопраното Доната Д‘Анунцио Ломбарди, носителка на премия „ Пучини “ 2019 година Пресъздала съвсем всички женски облици на Пучини, приета за една от най-хубавите интерпретаторки на Пучини в света, тя гостува за пръв път във Варна. Желан посетител на Миланската канара, Театро Реджио, Театро Сан Карло в Италия; Опера Цюрих; Театър Шанз Елизе и Театър Шатле в Париж, Ман Аудиториум в Тел Авив и други, Доната Д‘Анунцио Ломбарди работи с именити диригенти като Рикардо Абадо, Лорин Маазел, Пласидо Доминго и с режисьори от ранга на Франко Дзефирели.

За палитрата от настроения в този неповторим концерт под знака на Пучини ще допринесат и превъзходните артисти с интернационална кариера Илина Михайлова, Йоана Железчева, Ирина Жекова, Рейналдо Дроз, Валерий Георгиев и Пламен Димитров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР