От надпреварата край Тарту обаче и трите екипа ще имат

...
От надпреварата край Тарту обаче и трите екипа ще имат
Коментари Харесай

Отборите в WRC получиха повече време за поправи след отпадане

От надпреварата край Тарту обаче и трите екипа ще имат с по 60 минути повече, за да могат да дадат възможност на своите пилоти да продължат участието си в следващия ден на съответното рали. Освен това тези налични четири часа ще могат да раздели в два отделни периода, но това ще става само при одобрение на ФИА.

Причина за това е увеличение на времето за поправки е наличието на хибридна технология в Rally1 колите, което прави тяхното ремонтиране по-сложно. Освен това сега механиците ще могат да започнат работа по колите веднага когато те се върнат в сервиза, а не както бе до сега, да могат да работят по тях едва след края на вечерния сервизен период за колите, които не са отпаднали.

„ В предишното когато отпаднала кола се върнеше в сервиза по-малко от три часа преди вечерния сервиз, тимовете нямаха право да работят по тях до края на вечерното обслужване на другите коли. Това водеше до обстановки, в които механиците работеха до късно през нощта.

„ Сега те ще могат да работят по тях, след което да се насочат към приключилите коли, преди да се върнат към отпадналия автомобил, с цел да довършат поправките по него “, се споделя в изказването на ФИА по отношение на измененията.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР