X премахва публикация, отричаща Холокоста, след критики от музея Аушвиц

...
X, по-рано наричан Twitter, премахна публикация, отричаща Холокоста, след критики
Коментари Харесай

X, по-рано наричан Twitter, премахна публикация, отричаща Холокоста, след критики от музея Аушвиц. Платформата на социалните медии първоначално каза, че публикацията не нарушава нейните правила.

Офанзивната публикация беше отговор на публикация от музея за тригодишен евреин момиче, убито в газовите камери на концентрационния лагер.

Публикацията нарече смъртта й „приказка“ и използва антисемитски тропи.

Политиките на X гласят, че отричането на Холокоста е забранено.

Поне 1,1 милиона души са били убити в концентрационния и унищожителен лагер Аушвиц в Полша. Почти един милион са били евреи. Музеят отбелязва, че повече от 200 000 са били деца и млади хора.

Те са били обгазявани, гладувани, работени до смърт и убивани в медицински експерименти.

Според публикация на X от Мемориала и музея Аушвиц-Биркенау, той е докладвал за обидния отговор, но е получил отговор, в който се казва, че след преглед на „наличната информация“ платформата е решила да не правилата са били нарушени.

Този първоначален отговор на жалбата на музея, според X, се е свел до грешка по време на първия преглед - тя е ескалирана и премахната през втори преглед.

„Отказът за насилствено събитие“ е забранен съгласно правилата на X за обидно поведение. Платформата казва, че забранява съдържание, което отрича, че е имало масово убийство, което „включва, но не се ограничава до събития като Холокоста, училищни стрелби, терористични атаки и природни бедствия“.

Акаунтът X, който направи обидната публикация в неделя, има 20 последователи.

Въпреки че X казва, че е премахнал публикацията, акаунтът все още е достъпен в понеделник 17:00 GMT. Другото му съдържание включва изявления и език, които мнозина биха намерили за обидни.

Компанията казва, че преразглежда дали акаунтът трябва да бъде спрян за постоянно.

Нулева толерантност

Elon Мъск, който се описва като абсолютист на свободата на словото, отрича да има нарастване на омразните публикации, откакто той пое Twitter, както се наричаше тогава. През декември той туитна, че речта на омразата е намаляла с една трета.

X признава, че неговият екип, отговорен за контрола на речта на омразата в платформата, е по-малък, отколкото преди г-н Мъск завладях. Но твърди, че новият му подход - който според него се съсредоточава около нулева толерантност към незаконни материали и премахване на рекламите от законни, но обидни материали - е по-ефективен.

Но други оспорват, че нещата са се подобрили.

Доклад на Институт за стратегически диалог предполага, че е имало „сериозен и продължителен скок на антисемитски публикации в Twitter“ след поглъщането на компанията от г-н Мъск през Октомври.

Центърът за противодействие на дигиталната омраза (CCDH) също предполага, че Twitter „не успява да действа при 99%“ от насаждащите омраза съобщения от акаунти с Twitter Blue – абонаментната услуга на платформата.

В него се казва, че публикации с расистко, хомофобско, неонацистко, антисемитско или конспиративно съдържание са били видими дни след като са били докладвани.

Въпреки това X Corp започна правни действия срещу CCDH и в юридическо писмо нейният адвокат Алекс Спиро твърди, че изследването е „малко повече от серия от подстрекателски, подвеждащи и неподкрепени твърдения, базирани на повърхностен преглед на произволни туитове".

Решението под ръководството на Илън Мъск за възстановяване на забранени преди това акаунти, включително акаунта на основател на неонацистки уебсайт , също беше силно критикуван.

Когато BBC Monitoring анализира над 1100 забранени преди X акаунта, които бяха възстановени при Илон Мъск, установи, че 190 от тях насърчават омраза и насилие, включително изображения на изнасилване, както и малтретиране, насочено към жени и ЛГБТ общността.

Но X твърди, че опитът на изследователите, които търсят обидно съдържание, е различен от този на обикновените потребители, които имат малък шанс да го срещнат.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР