Wells Fargo отдавна е известна сред анализатори като една от

...
Wells Fargo отдавна е известна сред анализатори като една от
Коментари Харесай

Една от най-големите американски банки закрива 450 клона

Wells Fargo от дълго време е известна измежду анализатори като една от най-ефективните банки в Съединени американски щати. Когато обаче нейната успеваемост стартира да потегля надолу, финансовата институция отговори на предизвикването, като разгласи самодейност за понижаване на годишните разноски с 2 милиарда $ в края на 2019 г, споделя Business Inisder.

Част от мярката стана проектът да се понижи броят на мрежата от клонове. В края на второто тримесечие от годината банката управляваше най-голямата мрежа от клонове в Съединени американски щати с общо 5 977 местоположения. Броят им надвишава втората по този индикатор финансова институция JPMorgan Chase с нейните 5 217 обекта.

Wells Fargo към този момент реализира прогрес в проекта си. През първите 6 месеца от тази година банката затвори 93 клона, в това число 54 през второто тримесечие. Сега се чака други 200 клона да спрат активността си през тази година. А в крачката влизат още 250 местоположения, които ще бъдат затворени през 2018 година

Но Wells Fargo не е единствената, взела сходно решение. Bank of America от години затваря клонове, както прави и JPMorgan Chase.

С разгара на онлайн и мобилното банкиране за финансовите институции става по-ефективно да обслужват клиентите си посредством цифрови канали. Така към края на второто тримесечие основаната в Калифорния банка има 27.9 милиона цифрово дейни клиенти по отношение на 23.6 милиона консуматори на другия полюс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР