Wegovy: Инжекциите за отслабване могат да намалят риска от инфаркт и инсулт при хора със затлъстяване с една пета, показват изследванията

...
Всеки пациент в проучването, проведено от фармацевтичната компания Novo Nordisk,
Коментари Харесай

Всеки пациент в проучването, проведено от фармацевтичната компания Novo Nordisk, е имал индекс на телесна маса (ИТМ) от 27 или повече години и установено сърдечно-съдово заболяване, без анамнеза за диабет.

Рискът от инфаркт или инсулт при пациенти, получаващи седмична доза от 2,4 mg Wegovy, заедно със стандартните грижи за предотвратяване на инфаркти или инсулт , е намален с 20% в сравнение с тези, получавали плацебо лекарство, установиха изследователите.

Професор Стивън О'Рахили, директор на Отдела за метаболитни заболявания на MRC към Института по метаболитни науки, Университет в Кеймбридж, каза, че „дългоочаквани“ резултати „не разочаровайте“.

„Най-просто казано, лекарство, което действа за намаляване на телесното тегло чрез насочване към апетита, ако се приема дългосрочно от хора с наднормено тегло или затлъстяване, значително намалява техните риск от сериозни сърдечно-съдови инциденти, като сърдечен удар", каза той.

"Очевидното заключение от тези констатации е, че трябва да гледаме на затлъстяването като на медицинско състояние, подобно на високото кръвно налягане, където ефективно и безопасно лекарство терапията може да допринесе за намаляване на сериозните неблагоприятни последици за здравето."

Съвместната програма за есенна бустерна ваксинация срещу COVID и грип е отложена

Novo Nordisk заяви, че очаква да подаде заявление за регулаторни одобрения за разширяване на обозначението на етикета за Wegovy в САЩ и ЕС тази година.

Прочетете повече:

Ново лекарство за отслабване – как действа?

„Потенциал за промяна на начина, по който се лекува затлъстяването“

Мартин Холст Ланге, изпълнителен вицепрезидент за развитие на компанията, каза, че има вълнение около „забележителното изпитание “.

„Хората, живеещи със затлъстяване, имат повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, но към днешна дата няма одобрени лекарства за управление на теглото, за които е доказано, че осигуряват ефективно управление на теглото, като същевременно намаляват риска от инфаркт, инсулт или сърдечно-съдови смърт.

„Следователно сме много развълнувани от резултатите от изпитването, показващи, че семаглутид 2,4 mg намалява риска от сърдечно-съдови инциденти.“

Той добави, че изпитването „има потенциал за да промените начина, по който се разглежда и лекува затлъстяването".

Това идва, когато здравни експерти предложиха пациентите, които използват инжекции за отслабване, да бъдат готови да ги приемат цял ​​живот.

По-рано тази година Националният Institute for Health and Care Excellence (NICE) препоръча използването на Wegovy за възрастни с ИТМ най-малко 35 и едно здравословно състояние, свързано с теглото, като диабет или високо кръвно налягане.

Регулаторът каза, че трябва не се приема повече от две години, но проучванията показват, че хората, които спрат инжекциите за отслабване, могат да възвърнат голяма част от теглото, което са загубили.

Екип от експерти по затлъстяването твърди, че насоките на NICE се основават до голяма степен на цената на лекарствата и че хората, които ги приемат, трябва да са готови да ги приемат дългосрочно за лечение на заболяването си.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР