Waymo тестваше своите автономни автомобили без шофьор от 2018 година(снимка:

...
Коментари Харесай

Платени роботаксита тръгват в Сан Франциско


Waymo тестваше своите самостоятелни коли без водач от 2018 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Возенето с Waymo в Сан Франциско скоро ще стане платено. Подразделението на Alphabet за роботаксита получи нужното позволение от Калифорнийската комисия за комунални услуги, което му разрешава да таксува клиентите за пътуванията. Очаква се услугата да стане платена по-късно през март.

От октомври насам Waymo предлага возенето като платена услуга в Чандлър, щата Аризона. Малко по-късно компанията кандидатства за позволение да предлага като платена услуга в Калифорнийския отдел по моторни транспортни средства.
още по темата
Това стана, откакто в интервала от 2014 година насам Waymo тестваше своите самостоятелни транспортни средства по публичните пътища, първо с съществуването на водач в колата, а по-късно, от 2018 година, към този момент и без човек в автомобила.

Разрешението за услугата на Waymo в Сан Франциско, за което заяви, до момента позволяваше на компанията да работи в елементи от окръзите Сан Франциско и Сан Матео. Возилата могат да се движат даже при слаб дъжд и лека мъгла и при скорости до 105 км/ч.

Новото позволение за предложение на услугата против възнаграждение има изискване. Клиентите, които решат да се възползват от пътуванията с роботакси в Сан Франциско, ще открият, че споделят кабината с оператор – човек-водач, който е там с оглед сигурността на пасажерите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР