Washington Post: Руската армия е очевидно по-силна“ от въоръжените сили

...
Washington Post: Руската армия е очевидно по-силна“ от въоръжените сили
Коментари Харесай

„Еуфорията угасва“: Западът вече не вярва в победата на украинската армия

Washington Post: Руската войска е „ явно по-силна “ от въоръжените сили на Украйна

Въоръжените сили на Украйна търпят всекидневно по-големи загуби от съветските въоръжени сили, оповестява The Washington Post. Изданието изяснява това с обстоятелството, че Украйна няма задоволително оръжия, с цел да отблъсне Русия. Отбелязва се, че в този момент еуфорията от триумфите на украинската войска на Запад отшумява, а вярата, че въоръжените сили на Украйна ще завоюват спора, последователно става все по-малко.

На Запад еуфорията, която съпътстваше триумфите на украинските войски при започване на спецоперацията, отшумява, написа The Washington Post. Наблюдатели на изданието означават, че вярата, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще съумеят да спрат съветските военни, също изчезва.

Въпреки че Западът доставя оръжия, както е дадено, това се случва „ прекомерно постепенно и в незадоволителни количества, с цел да предотврати триумфа на Русия в Източна Украйна “, оплакват се създателите на материала.

Твърди се, че към 200 украински бойци са убивани на бойното поле всеки ден, по отношение на 100 смъртни случая дневно в края на предишния месец. Журналистите изясняват увеличението на броя на починалите с неналичието на муниции. По-рано Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, допусна, че украинските войски са изгубили към 10 000 бойци.

The Washington Post написа, че Русия също търпи загуби, само че доста по-малко от Украйна, и също има потребност от военна техника. Въпреки това публицистите на изданието признават, че Русия е „ явно по-силната страна “ в този спор.

Авторите на публикацията цитират Александър Данилюк, консултант на Министерския съвет на Украйна по въпросите на защитата и разузнаването: „ Стратегиите и тактиката на руснаците в този момент са изцяло разнообразни. Те са доста по-успешни. Те имат повече запаси от нас и не бързат. Той също по този начин назова прибързано догатката, че западните оръжия ще оказват помощ на Украйна да си върне територии, които паднаха под контрола на съветските въоръжени сили.

Данилюк, както оповестява The Washington Post, е декларирал по-рано, че въоръжените сили на Украйна не разполагат с далекобойна артилерия. И макар обстоятелството, че военните „ разполагат с координатите на всичките им [въоръжени сили] значими цели “, те не могат да нанасят удари, защото „ няма средства за офанзива “ на далечни дистанции.

Украинският политик заяви още, че в Украйна съвсем изцяло са свършили боеприпасите за руските оръжейни системи, които са в основата на арсенала на въоръжените сили на страната.

Данилюк счита, че страната се нуждае от далекобойни и по-сложни западни системи. Пентагонът съобщи по-рано, че множеството от американските артилерийски оръжия M777 се употребяват на бойното поле в Украйна, което съгласно Вашингтон разрешава на въоръжените сили да се съпоставят с " огневата мощност " на съветските въоръжени сили.

Освен това американските управляващи изпратиха в Киев няколко „ съвършени и далекобойни ракетни системи HIMARS “, акцентира The Washington Post. Но ще са нужни няколко седмици, с цел да се обучат украинските военни да ги употребяват.

Доставката на РСЗО HIMARS в Украйна беше изрично подложена на критика в Русия. Въпреки че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън увери Москва, че украинският президент Владимир Зеленски му е заречен да не нанася удари по цели в Русия.

Обхватът на снарядите може да доближи до 480 км, което съставлява директна опасност за съветските територии. Руското посолство в Съединени американски щати съобщи, че Белият дом демонстрира безнаказаност, като доставя Киев с артилерийски системи с огромен обхват, макар заплахата от ескалация.

Освен Съединени американски щати, доста други страни също доставят оръжие на Украйна. Включително и Германия. Днес, 11 юни, стана известно, че през лятото Федерална Република Германия ще достави на Украйна седем самоходни гаубици и 30 самоходни зенитни оръдия Gepard.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР