Walmart - компанията, която е най-големият частен работодател в света,

...
Walmart - компанията, която е най-големият частен работодател в света,
Коментари Харесай

Най-голямата частна компания в света наема още 150 000 служители

Walmart - компанията, която е най-големият частен шеф в света, ще наеме повече от 150 000 служащи на почасови контракти, поради записания скок на купувачите около пандемията на ковид.

Amazon към този момент разгласи сходен ход по-рано тази седмица, като уточни, че ще наеме 100 000 служащи за складовете си и за доставки в Съединени американски щати, с цел да отговори на засилените поръчки онлайн.

Walmart също по този начин съобщи, че възнамерява да изплаща специфичен бонус в размер на 300 $ на служащи на почасово работно време и 150 $ на сътрудници на ненапълно работно време. Посочва се още, че компанията ще форсира идващия плануван тримесечен бонус за чиновниците си.

Новите 150 000 служащи, които би трябвало да бъдат наети до края на май, ще работят в магазините и центровете за дистрибуция и осъществяване на Walmart, обясниха от компанията. Служителите ще бъдат краткотрайни, само че е допустимо доста от тях да се трансфорат в непрекъснати с течение на времето.

Страхуващите се от дефицит хора, които започнаха прибързаното да пазарят от магазините, за негативно време разчистиха рафтовете, подтиквайки търговците да усилят запасите от хранителни и хигиенични артикули, както и да наемат повече чиновници за работа или доставка в магазина, написа Reuters. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР