Взривни устройства и голямо количество взривни вещества са намерени в

...
Взривни устройства и голямо количество взривни вещества са намерени в
Коментари Харесай

От Украйна за Русия: Задържаха товар с експлозиви в Грузия, минал през България

Взривни устройства и огромно количество взривни субстанции са открити в микробус в Грузия.

Експлозивите са били с тегло 14 кг и са транспортирани като батерии за електрически коли, оповестява грузинската работа за сигурност. Пратката е била изпратена от Одеса за съветския град Воронеж през Румъния, България и Турция. 

Необикновените находки са открити на морското дъно край италианския остров Сан Пиетро

Шестте взривни устройства са били снабдени с електронен таймер и програмирано време за активиране. Всички те са създадени от експерт на високо равнище и са проектирани за необятен радиус на щета. 

Снимка: Ройтерс

Разполагането на такова устройство в многолюдни региони би предизвикало обилни вреди на инфраструктурата и би довело до голям брой жертви. Зарядът на упоменатото вещество е доста по-мощен от заряда на експлозива тротил, съгласно службата за сигурност.

Мерките засягат региони с висок риск от тероризъм, се показва в указа на президента Владимир Путин

Товарът е влезнал от Турция в Грузия през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Сарпи " на 19 януари и е трябвало да премине през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дарял ". Крайната цел на доставката е била във Воронеж.

Иззети са били три взривни устройства на руско-грузинската граница. Други три, доставени до адрес в Тбилиси, също са били иззети. 

8 души са били арестувани

В резултат на осъществените оперативно-издирвателни и следствени дейности е открито, че съпричастни прекарването на взривните устройства са седем души от Грузия, трима от Украйна и двама от Армения. 

По случая е формирано наказателно дело за нелегално придобиване и предпазване на взривни субстанции и взривни устройства.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР