"Взрив на разпространението на COVID-19 в Европа принуди много страни

...
"Взрив на разпространението на COVID-19 в Европа принуди много страни
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: В никакъв случай да не се взимат превантивно никакви медикаменти срещу COVID-19

"Взрив на разпространяването на COVID-19 в Европа принуди доста страни да търсят опция да изпращат нуждаещите се от болнично лекуване в прилежащи страни. Здравната система у нас също е подложена на мощен напън и колкото да устоя най-много поради неналичието на задоволително медици. В София болните са най-вече. В доста от столичните лечебни заведения бяха удвоени леглата за Коронавирус, в това число и в общинските лечебни заведения. Има решение и за разширение на извънболничните медицински центрове, които ще играят роля на своего рода триаж за пациентите, които са с COVID-19 или подозрения за COVID-19 ", разясни проф. доктор Иво Петров в "Денят стартира " по Българска национална телевизия.
Болниците в София при потребност могат да обезпечат доста кревати. Не единствено кревати би трябвало да има, това не е проблем, проблем е съществуването на личен състав, пък и не всеки доктор има опит в лекуването на инфекциозни болести.
"Всички ние се учим в ход. Първо кардиологичните отделения в лечебните заведения бяха превърнати в Коронавирус и сътрудниците кардиолози бяха пуснати в битката, защото знаем доста повече за патологията, за другите етапи от инфекцията ", сподели той.
Проф. Петров посъветва хората лекуването безусловно да се води от доктор, не би трябвало никога да се взимат превантивно никакви лекарства, в това число и антибиотици.
"Антибиотиците, взимани превантивно, са безусловно безпредметни, а даже от време на време могат да бъдат и нездравословни, т.е. те могат да приспиват имунитета, когато не са назначени в точния момент ", предизвести той.
Конкретната фаза от болестта изисква съответни ограничения и тези етапи би трябвало да бъдат преценени от доктор - било то онлайн, по вайбър, по телефона, по някои от цифровите платформи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР