Взети са всички предепидемични мерки за морбили, заяви заместник-министърът на

...
Взети са всички предепидемични мерки за морбили, заяви заместник-министърът на
Коментари Харесай

Д-р Бойко Пенков: Взети са всички предепидемични мерки за морбили

Взети са всички предепидемични ограничения за морбили, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков пред Нова телевизия.

„ Подготвено е разкриването на нови отделения, в случай че има потребност от повече кревати за децата. Има ваксини за морбили и който желае може да му създадат имунизация. Даже интензивно се предлага и се минава през кварталите и се вършат имунизации, там, където се чака, че не се ваксинирани. Предприемат се всички ограничения – локализират се областите, в които има най-вече инфектирани ”, разясни заместник-министърът.

Д-р Пенков разгласи, че продължават договарянията с производителя и търговеца на изотопите, с които се открива дали има метастази при онкологичните болести, с цел да може да издължи нужните количества, които има по остарелия контракт, който изтече.

„ Готови сме да подпомогнем всеки, които желае да записва сходно лекарство, с цел да може да бъде в интерес на хората ”, съобщи още той и добави, че са направени срещи с всички национални консултанти и е направено напътствие към районните здравни инспекции и лечебните заведения с клиниките по онкология, с което се предлага опция.

По мотив на концепцията за разходоефективността на медикаментите, при която НЗОК ще заплаща избрани медикаменти, единствено в случай че са най-евтиният вероятен вид, доктор Пенков разяснява: „ Почти целият свят стартира да се ориентира към заплащане на резултат. Това е много комплицирана работа и би трябвало да се дефинират критериите за това по какъв начин ще оценим резултата. Второ – би трябвало да се сравнят лечения, които са сравними и да се види какъв резултатът и защо време. Тогава към този момент се прави разбор и той би бил целесъобразен ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР