Взехме решение - прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат

...
Взехме решение - прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат
Коментари Харесай

БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за първия мандат за съставяне на правителство

Взехме решение - прекратяваме диалозите с ГЕРБ за първи мандат за сформиране на държавно управление – нито за присъединяване, нито за поддръжка. Това разгласи пред публицисти водачът на социалистите Корнелия Нинова след съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и на управлението на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".
Направихме задоволително, хаосът и лицемерието, което показват, не може да продължава, най-малко за нас, разяснява тя.
Според Нинова ГЕРБ-СДС имат своята стъпка към " Продължаваме промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ), с които нямат никакви разлики. " Те са едно и също, те са обединението на войната, те са джендърската коалиция, тъй че те са на ход ", съобщи Нинова.
По-рано през днешния ден претендентът за министър председател, посочен от ГЕРБ-СДС, Мария Габриел, се срещна с представители на „ Българска социалистическа партия за България “, на Движение за права и свободи и на „ ИТН “ (ИТН) в Народното събрание. Нинова уточни, че след диалозите е събрала Изпълнителното бюро на партията и управлението на ПГ да обсъдят обстановката. Днес не получихме никаква ясна визия какво държавно управление с какви пет задания, срокът беше само явен – една година, разяснява тя.  Борисов работи на правилото " кой каквото желае, му го дава ", счита Нинова. Българска социалистическа партия желаят 4,5 % недостиг, с цел да има пари за хората – добре. Има Такъв Народ желаят под 3 %, тъй като не би трябвало да се харчат пари - добре, на вас пък под 3. Демократична България и Политическа партия желаят оставката на Гешев – ето ви оставката на Гешев, разяснява Нинова. По думите ѝ това е извънредно несериозно, по този начин не може да се прави държавно управление и да се ръководи страната. 
Българска социалистическа партия е изрично срещу износа на оръжия за Украйна, ние сме за дипломация и мир, и това е едно от нещата, които поставихме в диалозите, уточни Нинова. По думите ѝ на това им било отговорено, че всяка партия си има своите искания и разлики, само че държавното управление ще прави каквото би трябвало - ще изнася оръжия за Украйна, " т.е. безусловно задкулисие ".
„ Ние аварийна гума или авариен пръст на Народното събрание на бутоните няма да бъдем, тъй като сме Българска социалистическа партия “, съобщи Корнелия Нинова.
„ Още един опит за завоалиране на казуса и за машинация “ тя видя в отговора на Мария Габриел и във връзка с желанията за Истанбулската спогодба. 
На въпрос за какво отпада вътрешнопартийното допитване за първия мандат, Нинова уточни, че с цел да зададат въпрос на членовете на партията за поддържа на някаква форма на ръководство, би трябвало да са наясно какво ги питат. По думите ѝ още по първите неща диалозите са забуксували. Какво да питаме партията – съгласни ли сте да изнасяме оръжие за Украйна, съгласни ли сте да признаем Истанбулската спогодба, съгласни ли сте с недостиг под 3 % да ви орежем пенсиите и да подкрепим такова държавно управление, с цел да бъдем заслон на такава политика, разяснява тя. Бихме ги попитали, в случай че имаше някакво доближаване на позициите по всички тези въпроси, добави водачът на Българска социалистическа партия.
Тя още веднъж разяснява, че ГЕРБ са сбъркали концепцията - Борисов извадил партиен претендент, който излязъл със свои задания и цели. От Българска социалистическа партия повториха позицията си, че са за среща сред всички, извеждане на пет национални, надпартийни задания, установяване на период на деяние на такова държавно управление и по-късно търсене на експертен състав.
Никога вторият и третият мандат не би трябвало да се подценяват, разяснява още Корнелия Нинова.
ИЗТОЧНИК: БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР