Взаимоотношенията ни с Турция имат стратегически характер. Това каза по

...
Взаимоотношенията ни с Турция имат стратегически характер. Това каза по
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Взаимоотношенията ни с Турция имат стратегически характер

Взаимоотношенията ни с Турция имат стратегически темперамент. Това сподели по време на визитата си в Турция министърът на вътрешните работи, съобщават от пресцентъра Министерство на вътрешните работи.

Стоянов се срещна с турския си сътрудник Али Йерликая. Основен миг в срещата сред двамата министри беше тематиката за незаконната миграция и напъните, които двете страни влагат в тази тенденция.

Високо ценим ролята на Турция по повод гарантиране сигурността в района, както и сигурността на Европейски Съюз като цяло. Подчертаваме това пред всички наши сътрудници. Охраната на общата ни граница и битката с незаконната миграция са наши общи цели “, акцентира българският вътрешен министър.   уточни, че от страна на българската гранична полиция са подхванати серия от ограничения за противопоставяне на противозаконната миграция, които към този момент дават резултати. Той акцентира и ролята на турските гранични управляващи в това отношение. „ Ще продължим да настояваме пред нашите европейски сътрудници, че Европейският съюз следва да е взаимен с България и надлежно с Турция. Ще продължим да настояваме за поддръжка както към нас, по този начин и към вас ", увери българският вътрешен министър. 

От своя страна Али Йерликая срещна българската делегация с подхванатите от турска страна ограничения през последните месеци, както в граничната територия, по този начин и навътре в страната.

„ Правим старания никой да не минава нелегално границите. Полагат се доста старания в тази посока. Ще има опити, само че доста от мигрантите ще се откажат да минават през нашата територия “, сподели турският вътрешен министър и добави, че на територията на южната ни съседка сега има към четири милиона мигранти.



По-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че делегация на институцията водена от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, е на посещаване в Анкара. Визитата е по покана на турския основен прокурор Бекир Шахин и вътрешния министър на Република Турция Али Йерликая. Предвидена е среща и с турския министър на правораздаването Йълмаз Тунч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР