Взаимни обвинения за дневния ред и работното време си размениха

...
Взаимни обвинения за дневния ред и работното време си размениха
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ако не се приемат компенсациите за цените на горивата, значи в 48-ото НС има коалиция „Лукойл“

Взаимни обвинявания за дневния ред и работното време си размениха народните представители след разискването на Търговския закон, оповестява „ Трибюн “.

От ГЕРБ желаеха съвещанието да бъде удължено до приемане на енергийните закони, импортирани от тях, част от които плануват всички производители на горива да заплащат вноска от 1 лев на литър, която да бъде давана като отплата на потребителите.

„ Знаете, че „ Лукойл “ всеки ден ни дерат с пари – лев на литър. Колкото повече време отлагаме този законопроект, толкоз е по-малък шансът да го приемем и да стартират някакви същински обезщетения за цените на горивата. Ако не се одобри, ще мога с чиста съвест да кажа, че в 48-ото Народно заседание има коалиция „ Лукойл “, стимулира настояването депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия настоя да се прегледат всички точки в дневния ред, защото последната са измененията, импортирани от социалистите в Кодекса на труда, които плануват 850 лева минимална работна заплата от 2023 година

„ Кодексът на труда не е значим, минималната работна заплата не е значима за вас сътрудници. Седемстотин лв. си остава и това е добре? Искате в 2 часа да си вървим. Айде да поработим до 9 часа, да приемем девета точка, да приемем минимална работна заплата 850 лева, но не с добавките, а без добавките, тъй като това чакат българските жители от нас като народни представители най-малко за Коледа. Айде през друго време не можем да свършим някаква потребна работа “, прикани Свиленски.

Нито едно от направените оферти не беше признато. Заседанието продължи до 14 часа, както е по устав.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР