Вятърът в Пловдив постепенно ще утихва и температурите ще започнат

...
Вятърът в Пловдив постепенно ще утихва и температурите ще започнат
Коментари Харесай

Вятърът в Пловдив постепенно стихва, започва покачване на температурите


Вятърът в Пловдив последователно ще утихва и температурите ще стартират да се повишават. В утринните часове се чакат стойности сред 3 и 6 градуса, след обяд - до 18-19 градуса. Във вечерните часове са вероятни слажи валежи.

Над страната ще доминира слънчево време, само че облачността от югозапад ще продължи да се усилва. Към края на деня в югозападните региони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на р. Струма и в Източните Родопи от юг, и ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 14° и 19°, в София – към 15°. През нощта против сряда тук-там в Западна и Централна България, а след среднощ и в Югоизточна ще има превалявания от дъжд.

Над планините облачността от югозапад също ще се усилва и по-късно денем в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалата част от страната ще има превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от сняг. Вятърът ще се ориентира от юг и ще стартира да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде мощен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 1°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР