Вярваме, че безпорядъкът на работното бюро обикновено значи безпорядък и

...
Вярваме, че безпорядъкът на работното бюро обикновено значи безпорядък и
Коментари Харесай

5 стъпки за подредено бюро

Вярваме, че безпорядъкът на работното бюро нормално значи хаос и в метода, по който работим. Затова се стараем работния ни плот да е спретнат, въодушевяващ и прелестен. Иначе по какъв начин бихме изкарали безболезнено часовете сред 9 и 5?

Разчистваме

Първата стъпка да се оправим с бъркотията на бюрото е да извадим всичко от него и да проверим кое ни би трябвало и кое е за мятане. Разпределяме нещата в категории - документи, писалищен материали, персонални движимости, след което ги подреждаме в обособени чекмеджета.

Подреждаме

Когато бюрото е празно, разполагаме на него най-нужните и постоянно употребяваме движимости - компютър, телефон, бележник. Всичко, което не ни би трябвало най-малко по един път дневно, влиза в чекмеджета и шкафове.

Сортираме

Понеже няколко пъти споменахме чекмеджетата, добре е да ги създадем функционални. Използваме специфични разделители, които ще държат другите документи на вярното място.

Надписваме

Ако боравим с доста документи, е изключително значимо те да са добре архивирани и подредени. Затова избираме да надписваме всичките папки и да прибавяме лепящи листчета на нещата, които не са довършени и към момента не са се сдобили със собствен файл.

Декорираме

Прекарваме по през целия ден на работното си място, по тази причина е добре да го създадем гостоприемно и прелестно за себе си. Малки украшения като сувенири от пътувания, дарове от другари, фотография на обичаните хора или просто дребна ваза с цветя постоянно съумяват да ни разведрят, когато зациклим на бюрото над следващата служебна задача. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР