Вярвам, че ВСС няма да влезе в политическия график на

...
Вярвам, че ВСС няма да влезе в политическия график на
Коментари Харесай

Гешев: Ако сега се наведем, вече няма да можем да се изправим

Вярвам, че Висш съдебен съвет няма да влезе в политическия график на Делян Пеевски и Бойко Борисов, съобщи основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Висш съдебен съвет, на което продължава процедурата по неговото премахване. Той добави, че може да се върнем във времената, когато ни е „ управлявала тричленка или петчленка, наречена Политбюро “.

„ Искам да кажа няколко значими неща към всички българи. Аз имам вяра, че освен ние магистратите, само че и всеки един българин, в случай че в този момент се наведе, към този момент няма да може да се изправи. След като се организира това – от опита ми за ликвидиране до политически инсцениран опит за отстраняването ми в нарушаване на всевъзможни съществени правни правила, в нарушаване на обикновена, даже честност, по отношение на основен прокурор – представете си какви гаранции има един елементарен магистрат, пък и всеки един българин “, сподели още Гешев.

Заседанието на Висш съдебен съвет ще стартира с чуване на заместничката му Даниела Машева, която би трябвало да свидетелства за прочувственото положение на Гешев, когато си скъса оставката и назова политичите „ отпадък “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР