Вярвам, че с взаимни усилия и сътрудничество ще възобновим максимално

...
Вярвам, че с взаимни усилия и сътрудничество ще възобновим максимално
Коментари Харесай

Засилваме сътрудничеството с Украйна в туризма

Вярвам, че с взаимни старания и съдействие ще обновим оптимално бързо туристообмена сред нашите две страни. И се надявам в най-скоро време да се оправим с пандемията от ковид и да се върнем към естествените правила на връзките ни в туризма. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с посланика на Украйна Н. Пр. Виталий Москаленко.

Министър Николова сподели, че българското държавно управление високо прави оценка обичайно другарските връзки с Украйна, които се основават на мощни исторически, културни и езикови връзки. По думите ѝ проевропейската ориентировка на Украйна, споделените евроатлантически полезности и съществуването на най-голямата историческа българска общественост в чужбина (над 200 000 души) на нейна територия в допълнение укрепват тези връзки и основават солидна основа за по-нататъшното им подсилване във всички области от съвместен интерес, в това число и в региона на туризма.

Министър Николова цитира данни, съгласно които през 2019 година Украйна е заемала 6-то място от всички страни по брой туристически визити – над 471 000 са посетили страната ни с туристическа цел, което нарастване от 24% по отношение на 2018 година и самобитен връх за последните 10 години.

По време на диалога вицепремиерът и посланика разискаха пандемичната конюнктура в двете страни, като министър Николова увери господин Москаленко, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички районни здравни инспектори в страната упражняват извънредно непоколебим надзор за съблюдаване на противоепидемични ограничения във всички места за настаняване и места за хранене и развлечения.

Н. Пр. Виталий Москаленко сподели, че комерсиалните взаимоотношения сред двете страни се развиват обикновено, макар пандемията. Тази година стокооборотът ще бъде към 700-800 милиона $. По думите му туризмът сред двете страни също е на доста положително равнище. Той благодари на министър Николова за това, че украинските жители това лято са имали опция да идват у нас на отмора единствено с PCR тест. Надявам се идващият сезон да бъде също сполучлив, изрази вяра посланика.

Чрез посланика министър Николова насочи покана към госпожа Мариана Олескив, ръководител на Украинската организация за развиване на туризма да посети България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР