Вярвам, че европейската перспектива на Западните Балкани сега е по-близо

...
Вярвам, че европейската перспектива на Западните Балкани сега е по-близо
Коментари Харесай

Борисов в Лондон: Европейската перспектива на Западните Балкани сега е по-близо от всякога

Вярвам, че европейската вероятност на Западните Балкани в този момент е по-близо от всеки път. България постави големи старания за този приоритет - от подписването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство с Република Македония, множеството срещи, които организирахме с водачите на шестте страни, през консенсуса сред Атина и Скопие за името на страната до последното съвещание на Съвета на Европейски Съюз, което утвърди хоризонта за започване на предприсъединителни договаряния с Република Македония и Албания. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на пленарната сесия на самодейността "Берлински развой " в Лондон. Той благодари на английския министър председател Тереза Мей за поканата и добави, че това е самопризнание за работата на България в района, оповестиха от държавната пресслужба.

Българският министър-председател уточни, че свързаността и вложенията в района би трябвало да се преглеждат, с изключение на като фактори за възстановяване стандарта на живот на хората от Балканите, и като принадлежности, които подкрепят сигурността и стабилността в района. Това са основни детайли за доближаване, които основават условия за стопански напредък и добросъседски връзки, добави Борисов. Премиерът разпростра преимуществата на транспортните коридори и акцентира, че финансирането и реализацията им ще донесат нови вложения и работни места.



Тясното съдействие сред Европейски Съюз и Западни Балкани по тематиките за сигурността и миграцията е наложително. Европейската сигурност е неделима, сподели министър председателят Борисов в подтекста на провокациите в бранша.

Той уточни, че по време на своето Председателство България включи в полемиките и представителите на страните от района и прикани разговорът с тях да продължи на политическо и експертно ниво. Когато работим дружно за справяне с незаконната миграция, проведената престъпност, тероризма и насилствения екстремизъм, можем да реализираме по-добри резултати. Обменът на информация и на отзиви, както и увеличението на потенциала са от основно значение, акцентира още министър председателят Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР