Вярно е, че най-известната му реплика е I’ll be back“,

...
Вярно е, че най-известната му реплика е I’ll be back“,
Коментари Харесай

Шварценегер като бивш агент на ЦРУ. И още 10 сериала за гледане през май

Вярно е, че най-известната му имитация е „ I’ll be back “, само че несъмнено малко хора са очаквали, че на 75 години Арнолд Шварценегер ще се завърне в екшън комедия. Но ето, той още веднъж е тук, а премиерата на сериала е напълно скоро.    Освен това може да гледате комедийния прочит на аферата „ Уотъргейт “, свалила от власт американския президент Ричард Никсън. Историята не помни други случай, в който президентът на Съединени американски щати да е подал оставка.    Тук са и историята на комика Пит Дейвис, разказана от самия него, документалният сериал за спора в Северна Ирландия, смехориите към една някогашна наркотрафикантка, трансформирала се по насила в частен детектив. Списъкът с нови сериали през май, селектирани от BBC, следва. 
FUBAR
Това е първата основна роля на Терминатора в сериал. А героят му е „ по-млад “ – единствено на 65 години.

Арнолд Шварценегер е в ролята на Люк Брънър, някогашен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ. Планира да прекарва времето си в успокоение след пенсионирането и вероятно да се събере с жена си. Но се оказва, че би трябвало да свърши една последна работа. Премиерата е на 25 май по Netflix.   
White House Plumbers   Не, тук въобще не става дума за бригада водопроводчици, които се грижат американският президент да има течаща вода в къщата си. Сериалът споделя историята на екип от хора, чиято задача е била да опазят непременно президентството на Ричард Никсън.    Ако някой е не запомнил, това е единственият държавен глава в историята на Съединени американски щати, подал оставка – поради абсурда „ Уотъргейт “. Тъй че може би водопроводчиците не се справили напълно добре. Истината е, че точно те са отговорни ненапълно за аферата.    Тази история е била разказвана и различен път. Създателите на сериала обаче са възприели по-комичен прочит. Може да се гледа от по HBO Max.    Queen Charlotte: A Bridgerton Story   Netflix от дълго време се трудят върху сполучливата сантиментална драма Bridgerton и по тази причина не учудващо, че появява нов сериал, основан около предходния.  Този път е разказана историята на кралица Шарлот, чийто облик е основан на действителна историческа персона – немската аристократка София Шарлот, омъжила се за крал Джродж III.    Сериалът наблюдава живота ѝ от ранна детска възраст до запознанството ѝ с английския монарх и зрелите й години. Шарлот е показана като самостоятелна или твърдоглава жена. Сериалът дава обещание обилие от костюми, подиуми с балове и секс, като и музика. 
 
Bupkis
  Това е историята на американския комедиант Пит Дейвис. В този сериал Пит Дейвис се играе от Пит Дейвис. 
Първоначалната информация е, че сюжетът е основан на живота му, а от него има какво да се опише. Дейвис е приказвал намерено за психологичните си проблеми и пристрастеността си към опиатите. Освен това е излизал с Ким Карадшиян, Ариана Гранде, Кейт Бекинсейл и други известни дами. 
Още една причина да се гледа този сериал. Джо Пеши е в него. 
Премиерата бе на 4 май в платформата Peacock.


Silo
Apple TV+ в последно време много залитат по научните фантастики. Този сериал не прави изключение. 
Тук става дума за последните 10 хиляди души на земята, които живеят в подземни здания. Повърхността на планетата е толкоз токсична, че убива всичко и всички. 
Остатъкът от човечеството към този момент не помни по кое време хората са били принудени да слязат подземен, само че пък би трябвало да се грижат за инфраструктурата, от която зависи животът им. Но любознанието им към външния свят е безпределно.
Премиерата бе на 5 май.


Class of '09
Историята тук е за випуск курсанти на ФБР, които приключват образованието си през 2009 година Те се събират още веднъж години по-късно след гибелта на другар.  Сериалът минава през три десетилетия, с цел да покаже по какъв начин се трансформират облиците и по какъв начин хората се пробват да се пригодят към изменящата се американска правоохранителна система. 
Премиерата в Съединени американски щати е на 10 май в платформата Hulu.   

City on Fire
Всичко стартира с едно ликвидиране в Сентрал парк в Ню Йорк. След това действието се връща няколко седмици обратно, с цел да покажат камерите един младеж чудак, който споделя на терапевта си, че се е срещнал с красиво момиче. Тя обаче се оказва обвързвана с група млади анархисти, които палят пожари из града. Така неособено общителният младеж се оказва замесен в рискова тайфа.
Премиерата е на 12 май по Apple TV+.   

High Desert
Бившата наркотрафикантка Пеги Нюман има потребност от работа и пари. И става... частен детектив. Твърди, че е доста добра в това, въпреки че хората към нея не са напълно сигурни. 
В тази комедия вземат участие Патриша Аркет, Мат Дилън и Рупърт Френд
Премиерата е на 17 май по Apple TV+.   

Platonic
Това е една комедия за странните обрати в живота. Силвия (Роуз Бърн) е стопанка, въпреки че е приключила право. Не е виждала приятеля си Уил (Сет Рогън) от години и ненадейно научава, че той се развежда. 
  Съпругът ѝ я кара да му се обади. Тя няма изключително предпочитание, само че въпреки всичко го прави. Оказва се, че Уил държи хипи бар. Двамата последователно още веднъж стават близки. И става много забавно.
Премиерата е на 24 май по Apple TV+.   

American Born Chinese
Животът на Джин Уанг (Бен Уанг) не е елементарен – има си проблеми и у дома, и в учебно заведение. Затова не е по никакъв начин удовлетворен, когато учителката му го кара да се сприятели с новодошлия Вей Чен (Джими Лиу) с досадния мотив: „ Понеже и двамата сте китайци “. 
На Джин единствено това му би трябвало. Но пък е впечатлен от спокойствието на новия си прочут. 
Оказва се обаче, че новодошлият в действителност е наследник на провидение, пристигнал да притегли Джин като съдружник в идна галактическа борба.  Тази комедия-екшън-фантастика съдържа в себе си детайли от китайската митология. И в нея играят двама носители на „ Оскар “. 
Премиерата е на 24 май по Disney  

Once Upon a Time in Northern Ireland
Документалистът Джеймс Блъмъл завоюва редица награди с Once Upon a Time in Iraq, разказващ историята за войната в Ирак от 2003 година и следствията от нея. 
Сега е насочил вниманието си към спора в Северна Ирландия. Той още веднъж смесва архивни фрагменти с нередактираните разкази на хората, претърпели тези времена. Блъмъл демонстрира извънредно мощни изявленията с хора, чийто живот е бил изменен вечно. 
Премиерата е края на май в Съединени американски щати и Англия.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР