Вярно е, че ако човек не се грижи за здравето

...
Вярно е, че ако човек не се грижи за здравето
Коментари Харесай

Непопулярен продукт, който носи многобройни ползи за здравето

Вярно е, че в случай че човек не се грижи за здравето си, никой различен няма да го направи вместо него. Един потребен артикул, който става все по-популярен в обществото, е кефирът. Освен че се продава в комерсиалната мрежа, той елементарно може да бъде подготвен и в домашни условия. Ето някои детайлности по отношение на естеството и изгодите от тази невероятна напитка.

Какво е кефир?

Думата „ кефир “ произлиза от турската дума “кейф ”, което значи наслаждение или прелестно възприятие, удовлетворение от хранене. Напитката има леко стипчив привкус и характерен мирис, а най-вече се употребява в Русия, Азия и някогашните руски републики. Кефирът стана изключително известен, откакто редица научни открития потвърдиха които усъвършенстват чревното здраве, храносмилането и редица други процеси в тялото.

Процесът на произвеждане включва ферментация на краве мляко. Отключването на процеса на ферментация се случва при прибавянето на кефирени зърна в млякото, които съдържат голям брой млечно-кисели бактерии и квас. В рамките на едно денонощие кефирът е подготвен за прилагане. За хората с нетърпимост към лактозата кефирът е добър отговор на потребностите им от млечни питиета.

Ползи от използването на кефир

Напитката, приготвена благодарение на кефирена гъба или зърна, може да се употребява за лекуване на някои болести. Кефирът най-силно влияе върху чревния тракт, при което има леко слабителен резултат. Следователно може да се употребяват от хора, страдащи от продължителен запек и нередовно изхождане, което положение, в случай че се хронифицира, може да аргументи. Кефирът благоприятства лекуването на колит (възпаление на дебелото черво), някои кожни болести и възобновяване след оперативно лекуване.

Наличието на доста потребни за индивида бактерии и витамини в напитката я вършат добър стимулатор на имунната система. Промяната във флората на червата има връзка и с подобряването на прочувственото и психологично здраве на хората, които употребяват кефир. Употребата му даже усъвършенства положения на меланхолия и безпокойствие, като освен това контролира кръвното налягане, понижава риска от рак и развиването на остеопороза.

За коя възрастова група е най-полезен кефирът?

Въпреки че кефирът е потребен за всички възрастови групи, в това число и деца, несъмнено ще донесе голяма изгода на хората, минали 40 години, защото тогава е ранната фаза на редица болести. Както с всички останали естествени медикаменти, кефирът работи по-ефикасно, когато се приема дълготрайно време, по тази причина е по-добре да се употребява като превантивна мярка.

И по-младите хора могат да страдат от проблеми в червата и храносмилането, само че непоносимостта към лактоза и деянията на остеопороза са присъщи за хората в по-напреднала възраст. Пробиотиците в кефира са изключително нужни на възрастните хора, които стартират да страдат от абнормална чревна флора или дисбактериоза.

Не е нужно човек да чака, до момента в който използването на кефир стане наложителна. Добре е кефирът да бъде част от седмичното меню, като превантивна мярка. Последната предлага био кефир с 17% понижение и това е едно от местата, където ще намерите тази вълшебна напитка.

Ако предпочитате да си, ще ви е належащо прясно мляко и специфичен мая за кефир, който може да бъде открит в аптеките или в супермаркетите.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР