Вяра в науката и нуждата от подсилваща доза кара Балуш

...
Вяра в науката и нуждата от подсилваща доза кара Балуш
Коментари Харесай

За добрия пример във ваксинирането и защо сам си решаваш



Вяра в науката и потребността от подсилваща доза кара Балуш Балушев да пристигна в неделния следобяд   в градината на Бар ЗаЗдраве в столицата, който от много време дава опция хората да си слагат ваксини .

" Вярвам на лекарите, на науката . Щом учените настояват, че това е превевция, че има резултат, че пазим с изключение на себе си и другите , щом в развитите страни имат вяра на науката, на експертите, за какво ние да не имаме вяра? Пътувал съм по света и с проби, и с ваксина, със документ и то постоянно актутален, това е ", сподели още Балушев.

Добромир е също за бустерна доза . Неговата мотивация да го направи в неделя следобяд е много персонална. Баща му е умрял от ковид :
" В  заведението е по-удобно и по- бързо, също така в почивния ден можеш да се ваксинираш, по тази причина и съм тук.
Но моят татко умря от Covid - 19 неимунизиран на 67 години, с съпътстващи болести , въпреки че аз към този момент се бях ваксинирал.
Иначе дано всеки самичък да си взема решение дали да се имунизира . Но е много кофти, в случай че понесеш персонална отговорност и се замислиш какво може да си предизвикал на някого , като не си се ваксинирал ", уточни Добромир.
Младите би трябвало да покажат на възрастните, че няма от какво да се опасяват и да се имунизират, счита още той.

Вихрен Георгиев от платформата People of Sofia споделя в интернет част от историите на пристигналите в неделния следобяд. Защото има вяра, че обяснението за потребността от имунизацията би трябвало да минава не през насила, а през образците . Които обаче да стигнат до хората по актуален  начин.

" Отдавна имах като концепция, която да насърчава хората да се имунизират. И по тази причина дружно с бара направихме това - тук се имунизират, а аз да описвам за положителните образци.
Мога да допълня, че у нас първо нямаше добра осведомителна акция, второ няма контраст на антиваксърството , което съгласно мен обслужва в огромната си част персонални и политически ползи. То е ориентирано само към привличане на внимание, а на този на ниска цена популизъм от най-дълнопробен вид, страната не се опълчи .

Трябваше да има още първоначално доста огромна акция, съобразена с манталитета на българите , които са недоверчиви и мнителни ", съобщи Георгиев.

По думите му на партия " Възраждане " изобщо не им дреме за хората , тях ги интересува да си играят със страховете им и то с най-първичните и с развиването на тайни теории - това не би трябвало се позволява и в обществените медии.

За един неделен следобяд към 40 души се имунизираха в Бар ЗаЗдраве, споделиха още пред БНР уредниците.
Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР