VW представи напълно автономен концептуален електромобил, позволяващ на пътниците да

...
VW представи напълно автономен концептуален електромобил, позволяващ на пътниците да
Коментари Харесай

VW представи напълно автономен автомобил, в който можете да поспите

VW показа изцяло самостоятелен концептуален електрически автомобил, допускащ на пасажерите да спят хоризонтално. Концепцията има за цел да тества по какъв начин автоматизацията на равнище 5 може да промени преживяването на пасажера при пътешестване. Автомобилните производители бързат да разработят изцяло самостоятелни коли, само че Volkswagen Group гледа още по-далеч в бъдещето с най-новия си концептуален автомобил, изцяло електрическия Gen.Travel.

Концептуалният автомобил не просто тества по какъв начин автоматизацията от равнище 5 – където автомобилът работи без човешка интервенция – въздейства върху метода, по който се ръководи, само че също по този начин е предопределен да тества какви функционалности могат да бъдат налични за пасажерите, откакто технологията стане по-широко налична.

Интериорът няма волан или контроли, което дава доста благоприятни условия за това по какъв начин може да бъде завършена кабината, сподели Клаус Зикьора, началник на дизайна на Volkswagen Group, пред Insider. Не е единствено преимуществото да създавате повече място към вас и да оферирате опция за сън. Това е и концепцията да имаме преимуществото да не се постанова да се грижим за колата “, сподели Зикьора.

Колата е проектирана „ от вътрешната страна на открито “ въз основа на това, което пасажерите могат да желаят, добави той. Ако пасажерите пътуват през нощта, двуместна настройка се сгъва в две кревати с дължина 6,5 фута. Предпазните колани и въздушните възглавници са интегрирани в завивката за задачите на сигурността, споделят от VW.

Тези, които употребяват колата за работа, имат избор от четириместна „ конферентна настройка “ към централно бюро. Превозното средство може също да бъде конфигурирано за фамилии и оборудвано с добавена действителност, с цел да забавлява децата.

Въпреки мощния фокус върху преживяването в кабината, VW също е обърнал огромно внимание на това по какъв начин екстериорът на автомобила може да повлияе на преживяването вътре. Прозорците са проектирани да дават на пасажерите допустимо най-голяма панорама, без значение къде седят.

Зикьора не разкри доста детайлности за обсега или скоростта на колата, само че сподели, че крайният пробег ще зависи от размера на батерията. За да пътувате на дълги дистанции, всяка батерия би трябвало да е над 100 kW часа, сподели той.

Тъй като това е концептуална кола, Gen.Travel надали ще излезе на пътя с сегашния си дизайн, добавя Зикьора. Той обаче ще бъде употребен за изследвания и проучвания, които биха могли да повлияят на бъдещи планове.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР