ВВВУ Георги Бенковски“ организира в Изнесения комплекс за авиационно обучение

...
ВВВУ Георги Бенковски“ организира в Изнесения комплекс за авиационно обучение
Коментари Харесай

ВВВУ „Георги Бенковски“ организира Ден на отворени врати на 7 април

ВВВУ „ Георги Бенковски “ провежда в Изнесения комплекс за авиационно образование в град Плевен на 7 април /петък/ от 10:00 ч. до 14:00 ч. Ден на отворени порти на авиационното обучение и образование.

Поканени са младежи от горните класове на плевенски учебни заведения, икономически организации, преподаватели от сродни университети, курсанти и студенти от ВВВУ.

Интересната стратегия планува провеждането на няколко модула.

След откриването от началника на ВВВУ „ Георги Бенковски “ бригаден военачалник Юлиян Радойски на деня на отворените порти на авиационното обучение и образование, следват презентациите:

„ ВВВУ „ Г. Бенковски “, водач в авиационното обучение в България “ – полк. проф. доктор инж. Марин Маринов, заместник- шеф на ВВВУ „ Г. Бенковски “ по образователната и научна част;

2. „ Откриване и следене на метеорити посредством Програмата за интернационално съдействие IASC ” – ст. лейт. ас. инж. Милен Симеонов;

Презентация на компания Леони България ЕООД.

Вторият модул планува разглеждане на зали на катедрите от факултет „ Авиационен “ и Департамент „ Природни и филантропични науки “, осъществяване на демонстрации и викторина на британски език „ Авиация и космонавтика “.

Гости от стопанските организации, преподаватели, курсанти и студенти от ВВВУ се срещат по време на третия модул. Дейността си ще показват Plane Tech Ltd, Техно Логика ЕАД и Леони България ЕООД.

В четвъртия модул представителите на стопанските организации, учени от други университетски и научни институции и преподаватели от ВВВУ ще се срещнат с две от дилемите на Националната стратегия „ Сигурност и защита “:

Представяне и разискване на настоящите резултати по задача 1.2.1 „ Изследване и приложение на наземни, водни и безпилотни летателни средства за логистика, извличане и отдалечено предаване на сензорна и образна информация “ и рекомендации за последващата работа.

Представяне и разискване на настоящите резултати по задача 3.1.9 „ Изграждане на мрежа от самостоятелни маломощни летателни устройства (квадракоптери) за надзор на урбанизиран регион “ и рекомендации за последващата работа.

Денят на отворените порти е отдаден на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 44-тата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов - ученик на ВНВВУ „ Георги Бенковски “ /10 април 1979 г./.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР