ВВМУ и Морският университет в Гдиня разширяват сътрудничеството сиМеморандум за

...
ВВМУ и Морският университет в Гдиня разширяват сътрудничеството сиМеморандум за
Коментари Харесай

ВВМУ и Морският университет в Гдиня с още повече общи проекти

ВВМУ и Морският университет в Гдиня уголемяват съдействието си

Меморандум за съдействие подписаха началникът на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров " – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и ректорът на Морския университет в Гдиня, Полша – проф. доктор Адам Вейнтрит. Двете висши учебни заведения имат колаборация още от 2018 година, а с подписването на документа на 21 ноември 2023 година се уголемяват общите планове както в научноизследователската, по този начин и в преподавателската област. Обхватът на съдействието включва продан на откриватели, осъществяване на взаимни проучвателен планове, преподаване, продан на научни писания и образователни материали, образуване на докторантури и взаимно присъединяване в симпозиуми и конференции, оповестиха от висшето учебно заведение.

По време на срещата се разиска и разширение на дейностите по програмата за студентска подвижност " Еразъм+ “. Коментирана бе и тематиката за основаване на консорциум от европейски морски университети.

В диалозите участваха още: проф. доктор инж. Томаш Тарасюк, заместник-ректор по съдействие и развитие; доктор Дариуш Барбуха, заместник-ректор по науката; доктор Самбор Гузе, проф. УМГ, зам.-ректор по обучението; доктор инж. Мирослав Чеховски, проф. UMG, заместник-ректор по студентските въпроси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР