Вулкан и остров в центъра на Русе, кули, проектирани и

...
Вулкан и остров в центъра на Русе, кули, проектирани и
Коментари Харесай

"Еконт" дари на Русе "Дворец на децата"

Вулкан и остров в центъра на Русе, кули, проектирани и издигнати от деца " инженери " - това е светът на знанията и модерното обучение в " Двореца на децата " в крайдунавския град.

Оригинално пространство за образование, умения и личностно развиване на най-малките е основано при започване на тази година по самодейност на " Еконт " - водещата в бранша на куриерски, логистични и платежни услуги компания в България.

Мястото, определено за " Двореца на децата ", е алегорично. Модерният учебен център с взор към бъдещето е ситуиран на ул. " Олимпи Панов " 12, в някогашната постройка на тогавашната Българска земеделска банка. Построено през 1912 година, зданието с представителна фасада в жанр неокласицизъм е модел за публично строителство по това време.

Емблематичната за града постройка е една от многото, които " Еконт " е реставрирал през годините. Новаторският дълготраен учебен план е измежду най-мащабните в дейната обществена стратегия на компанията. Тя има за цел да вдъхне нов живот за старите русенски къщи.
Реклама
Основната линия, по която в " Еконт " са избрали да работят в интерес на обществото, е знанието като най-трайната форма на инвестицията в бъдещето.

Част от тази идея е подкрепяне развиването на Русе посредством модерното обучение на най-малките му жители.
Фотограф: Атанас Великов
За своите публични планове от " Еконт " постоянно се доверяват на потвърдени експерти от гражданското общество. В случая основател и наставник на " Двореца на децата " е Благовеста Ценова - майка идеалист, която има вяра, че в детския свят няма невъзможни неща, когато възрастните подхождат с доверие и религия в детските качества.

Над 4200 деца е посрещнала до момента реставрираната постройка - монумент на културата, в центъра на град. Тя е превърната в дом на знанията и уменията за бъдещите откриватели, откриватели и създатели.
Реклама В екипа, който реализира амбициозната просветителна стратегия, влизат представители на доста разнообразни групи - от педагози до градинари.
Всички те - преподаватели, актьори, музиканти, програмисти, инженери, спортисти, художници, археолози, орнитолози, риболовци, пчелари, градинари, са обединени от обща идея - да оказват помощ на днешните деца да бъдат щастливи и образовани възрастни.

Изрисуваните високи тавани, фоайето, цялостно с детски книги, просторните образователни зали с доста светлина подхранват детското въображение и любознание.
Фотограф: Атанас Великов
В залите на детския замък са ситуирани и взаимно се допълват детска академия, " Монтесори " център и библиотека за играчки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР