Вучич посочи, че планът Шолц-Макрон не е бил договорен, но

...
Вучич посочи, че планът Шолц-Макрон не е бил договорен, но
Коментари Харесай

Вучич: Готови сме да нормализираме отношения с Прищина до червените ни линии

Вучич уточни, че проектът Шолц-Макрон не е бил контрактуван, само че що се отнася до проекта за осъществяване, те трансформираха текста 12 пъти през вчерашния ден. „ Сръбският управнически екип ще би трябвало да показа своето предложение на най-високо равнище на разговор “, сподели Вучич. „ За нас е доста значимо да създадем среда, в която сърбите да бъдат в сигурност, в която нашите хора ще имат мир на всички места и в която постоянно ще пазим страната и конституцията “, уточни президентът.

Вучич изясни за какво не е подписал нищо в Охрид : тъй като Сърбия е приета страна, до момента в който Косово не е приета страна. „ Не подписах заради няколко неща, тъй като Република Сърбия е интернационално правно приета, до момента в който Косово не е. Не желая да подписвам интернационалните правни съглашения с по този начин наречената Република Косово. Като президент изказванията ми са обвързващи и по тази причина сортирам думите си деликатно “, сподели Вучич. щ

Той уточни, че по тази причина нито съглашението, нито анексът са подписани, само че Сърбия е подготвена да работи за тяхното осъществяване до нейните червени линии.

Президентът за какво Асоциацията на сръбските общини е значима за сръбското държавно управление. Той посочи, че всички хора на юг от Ибър споделят, че живеят като в гето. „ Независимо от обстоятелството, че те имат огромно здравно заведение , което построяваме в Грачаница, всеки желае да постави ръка на Северна Митровица. Разговорите в никакъв случай не са лесни, тъй като приказваме за партии, които към момента са опълчени и имат противоположни ползи “, уточни Вучич.

Президентът добави, че европейските и международните сили са показали в медиите този преговорен кръг в Охрид като доста забележим и важен
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР