. Второто издание на фестивала “Ало, космос! Говори България! ще

...
. Второто издание на фестивала “Ало, космос! Говори България! ще
Коментари Харесай

“Ало, космос! Говори България!” се завръща на 13-ти септември!

.

Второто издание на фестивала “Ало, космос! Говори България! ” ще бъде извършено на 13-ти септември в София Тек Парк.

Сред многото събития са планувани специфична лекция с астронавтката на НАСА Ана Фишър, известна в историята като първата майка, летяла в космоса, виртуална разходка в ЦЕРН, както и въздушни осъществявания от водача Николай Калайджиев в небето над София Тек Парк.

Също по този начин деца и младежи на възраст сред 8 и 22 година имаха опция да запишат видео със своите въпроси, които по време на фестивала ще бъдат отправени по време на живата връзка с ЦЕРН и Ана Фишър.

Важно: с цел да запазите своето място е значимо да потвърдите присъединяване си на този линк. Това се постанова заради ограничавания потенциал на зала “Джон Атанасов ”.

Организаторите на събитието са Посолството на Съединени американски щати в България, Атлантическия клуб в България, София Тех Парк и Атлантическия клъстър STEM & Space. Партньори са Фондация “Америка за България ”, Dundee Precious Metals, Американски лицей в София, Lockheed Martin, Фондация “Конрад Аденауер ”, Digital National Alliance и EnduroSat. Хранителен сътрудник е McDonald’s.

За повече информация: hello-space.eu

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР