Второто десетилетие на 21-ви век върви към финала, а родените

...
Второто десетилетие на 21-ви век върви към финала, а родените
Коментари Харесай

Защо милениалите никога няма да имат нашия живот

Второто десетилетие на 21-ви век върви към финала, а родените сред края на 80-те и началото на 90-те от дълго време към този момент не са деца. Те са новите възрастни, които движат света напред, или другояче казано – милениалите. Това е поколението на новите лекари, учители, музиканти, писатели, психолози и най-много на инфлуенсърите, инстаграм моделите и всичко съвременно, за което се сещате. Често те са осъждани от предните генерации и не срещат схващане от възрастните заради куп аргументи.

Една от тях е осведомителният остатък, който царува в интернет и пренасищането откъм музика и филми. Ако едно време е трябвало да си купиш касетка или диск, с цел да слушаш песните, които си чул по радиото или малкия екран, то през днешния ден можеш да им се наслаждаваш до погнуса в Youtube. Можете да изтеглите и кино лентата, който очаквате да излезе, безусловно минути след премиерата му и да го гледате безграничен брой пъти.

Каквото желаете, можете да го получите за минути в интернет – от ракети до... сещате се какво. Така са възпитани милениалите, които незадълбочено си спомнят видеокасетите и телефоните с копчета. Но до момента в който целия свят разяснява отрицателните страни на тези пораснали деца, дано се фокусираме върху това за какво е мъчно да бъдеш милениал и за какво това потомство е подложено на голям стрес.

Несъмнено една от тематиките, които най-вече вълнуват милениалите, са парите. В настоящия толкоз комерсиален свят, са ти нужни повече финанси, с цел да живееш умерено. Днес всичко се случва доста по-бързо, в сравнение с когато и да било – мейлите летят със скоростта на светлината, заменяме срещите с бизнес видео позвънявания (които всички в резюме назовават call), спим до преносимите компютри си, а информацията ни нападна по всички вероятни канали. Да бъдеш настоящ и потребен на работното място, може би е даже по-сложно, в сравнение с преди години. А забързаното ежедневие води до голямо равнище на стрес, който се натрупва от ден на ден с времето.

Ценностите се трансформират и е доста по-важно да имаш дълги мигли и загар, в сравнение с мозък. Стилът е сменен от скъпото, което наподобява на ниска цена и просташко. Стараем се доста повече да не надраскаме стъклото на смарт телефона си, в сравнение с да не нараним нечии усеща. Не е елементарно да се впишеш в тази среда и да си съвременен милениал. Идеалите за образно съвършенство са стигнали невъзможни граници, а днешните момчета и девойки са толкоз пренаситени, че все по-трудно се обвързват и откриват любовта. Доста по-удобни и всеобщи са еднократните прекарвания със инцидентни сътрудници. Съществуват и изследвания, които потвърждават, че милениалите вършат доста по-малко секс от предходните генерации. Най-честата причина за липса на интимни милувки е стресът и умората. Другата е, че пренасищането от нецензурен уеб сайтове води до спад на либидото.

Модерните младежи са лишени от насладата на живото другарство, тъй като не намират време и го заменят със обществените мрежи.

Милениалите даже се хранят по друг метод. Те постановиха модата за здравословното хранене, което е измежду позитивните неща, които донесоха на човечеството. Да не забравяме и че упражняват повече.

Съществуват и изследвания, които потвърждават, че милениалите сменят работата си доста по-рядко от предходните генерации, което значи, че за тях е доста значима независимостта и непрекъснатата работа. Освен това огромна част от тях през днешния ден към този момент са и родители.

Не всички от тях са по-самоуверени, в сравнение с е нужно. Те просто са поколението, което се учи да си пази правата в един по-богато осведомен свят, вместо да се подчинява безмълвно. Те са поколението, което израсна на ръба сред остарялото време, в което съвсем нямаше компютри, и тоталната цифровизация. Те са последните, които съумяха да вземат най-хубавото и от двете. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР