Втородивизионният Фулъм постигна ювелирна победа, надвивайки с 2:1 елитния Астън

...
Втородивизионният Фулъм постигна ювелирна победа, надвивайки с 2:1 елитния Астън
Коментари Харесай

Великолепно! Българин пак игра за Астън Вила, отборът му падна от Фулъм

Втородивизионният Фулъм реализира ювелирна победа, надделявайки с 2:1 елитния Астън Вила в прелюбопитен мач от третия кръг за ФА Къп. Един от най-интересните обстоятелства от срещата на „ Крейвън Котидж” е, че за бирмингамската история за трети път игра българин. Това се случи през второто полувреме, когато като запаса в Лондон се появи Индиана Василев – наследник на легендата на Сливен Денчо Василев. "Инди ", както е прочут в Англия, има български паспорт и към момента може да играе за националния тим на страната ни, въпреки да има и американско поданство.

Преди това екипът на именития британски клуб е носен от Стилиян Петров, като Стан даже бе капитан на бирмингамци, а по-късно Александър Тонев също поигра за малко за отбора от втория по величина град в Англия.

Младият нападателен футболист се появи в 80-ата минута, заменяйки Марвелъс Накамба и се показа нелошо, само че взе участие в мач, който се явявя четвъртият следващ, в който Астън Вила отпада в третия кръг от великия шампионат.

Иначе, Антони Нокер откри резултата за домакините с прословут гол в 54-ата минута, а девет по-късно Джонатан Коджиа центрира отдясно за Ел-Гази, който засече и изравни резултата. Все отново в 74-ата минута Хари Артър, с нов свръхестествен гол, матира „ виланите” и донесе триумфа на „ котиджърс”, който го прати към четвъртия кръг от най-старата футболна конкуренция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР