Второ поредно денонощие в Монтанско духа вятър със скорост около

...
Второ поредно денонощие в Монтанско духа вятър със скорост около
Коментари Харесай

Силният вятър остави без ток няколко села в Монтанско

Второ следващо денонощие в Монтанско духа вятър със скорост към 20 метра в секунда и пориви на моменти до 30-40 метра в секунда , оповестиха от метеорологичната станция в Монтана.

Вятърът е прекъснал проводници от електрическата мрежа в някои елементи на района и е оставил без ток няколко села в общините Вършец, Берковица и Чипровци, съобщи областният шеф на Монтана Валери Димитров.

Той посочи, че спешните екипи работят сега и се чака до обяд електрозахранването на всички места да бъде възобновено.

Димитров сподели, че ситуацията е спокойна, пътищата на всички места са проходими, а водоснабдяването е обикновено.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха, че през нощта на три места в района е имало пожари в полето , евентуално провокирани от човешка немарливост в композиция със мощния вятър. Екипите на пожарната са отстранили паднали дървета на няколко места, като няма нанесени съществени материални вреди.

Междувременно поради бурния вятър и оповестеното отчасти бедствено състояние, за учениците във Враца днешният ден е разгласен за неучебен. Филиалите на детски градини в няколко врачански села също няма да действат, поради проблеми с електрозахранването, заяви

Посещението на детски ясли и градини в града ще е по преценка на родителите. Ще бъдат прекратени и събития, които се организират навън.

 

Това се случи с решение на спешния щаб откакто в града беше оповестено отчасти бедствено състояние поради пориви на стихията със скорост 130 километра в час и предстоящи 150 за актуалното денонощие. Военни се включват в отстраняването на вредите в града.

Червен код за рисков вятър е разгласен и за днешния ден във Враца. Очаква се поривите да са със скорост сред 30-35 м/сек. Сигналите за вреди от през вчерашния ден до през днешния ден са 52.

В сряда вятърът нанесе десетки вреди по инфраструктурата. Поривите прекатурнаха 800-килограмова дървена будка и разклатиха камбанарията на средновековната часовникова кула, една от емблемите на града. А 5 обитаеми места от общината останаха без ток.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР