Вторник, 6 декември, малко преди 10:00 часа министрите се събират

...
Вторник, 6 декември, малко преди 10:00 часа министрите се събират
Коментари Харесай

Защо зелените знаят предварително какво решава кабинетът за Банско?

Вторник, 6 декември, малко преди 10:00 часа министрите се събират за съвещанието на кабинета. На него би трябвало да се гласоподава предлагането за смяна на концесионния контракт за ски зона „ Банско “, подписан през 2001 година сред страната и концесионера „ Юлен “ АД.

Това е първата стъпка към създаване на втори кабинков въжен превоз в ски зоната. Съоръжението ще помогне за развиването на зимния туризъм в района, написа "Труд ".

Пред постройката на Министерския съвет на „ Дондуков “ 1 има и 20 души с афиш „ Спасете Национален парк „ Пирин “. Те са там от 9:00, някои са пристигнали в 8:00. Сред тях са ръководителят на „ Да, България “ Христо Иванов, Тома Белев, разгласен от съда за нелегитимен ръководител на Асоциацията на парковете в България и всекидневен лидер на обединението „ За да остане природа в България “.

Групичката зелени още веднъж прокарва операцията, че с смяната на концесионни контракт гората в Пирин ще бъде изсечен. Тази операция от години е заслон на техните политически и стопански ползи. При Белев и компания екология просто няма.

В 9 часа и 37 минути, в страницата на „ Да, България “ във фейсбук се появява фотография, над която е написано – „ Точката за Пирин отпадна от дневния ред на съвещанието на държавното управление през днешния ден “. Но министрите още не са почнали да заседават. Точката фактически отпада след развълнуван спор сред министрите – изтеглена е в малко преди 10:30 ч – един час, откакто зелените оповестиха, че текстът няма да се гледа.

До през днешния ден няма отговор на въпроса – от кое място „ Да, България “ и нейният претендент за народен представител Тома Белев, който беше втори в листата в Кърджали, знаят по-рано от самите министри какво ще стане на Министерски съвет. Може би отговор може да пристигна след инспекция на Инспектората към Министерски съвет, която е повече от наложителна.

Инспекторатът би трябвало да ревизира и друго – вечерта преди съвещанието цялото проекторешение за концесията, което е общо 89 страници, се появи на уеб страницата на обединението „ За да остане природа в България “. До него са имали достъп всички министерства, които са дали мнение по смяната на контракта. Но планът изтича малко откакто е изпратен в Министерския съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР