Вторият заподозрян за масовото убийство с хладно оръжие в Канада

...
Вторият заподозрян за масовото убийство с хладно оръжие в Канада
Коментари Харесай

Вторият заподозрян за убийствата в Канада е починал от самонанесени наранявания

Вторият обвинен за всеобщото ликвидиране с хладно оръжие в Канада е умрял от самонанесени рани, откакто е бил арестуван от управляващите, оповестиха от Кралската канадска конна полиция (RCMP), представени от Си Ен Ен.

Смъртта на Майлс Сандерсън значи, че и двамата двамата обвинени в офанзивата, която раздруса канадската провинция Саскачеван, към този момент са мъртви. Братът на Сандерсън, Деймиън Сандерсън, беше открит мъртъв ден след офанзивите с пострадвания, за които не се смяташе, че са породени от самия него, сподели полицията.

Двамата братя бяха обект на огромно търсене във връзка със гибелта на 10 души, убити със хладно оръжие.

На въпрос от кореспондент дали Майлс Сандерсън е този, който е направил убийствата, асистент комисарят на Канадската кралска полиция Ронда Блекмор отговори: „ Разказите на нашите очевидци демонстрират, че Майлс Сандерсън е виновен за случилото си “. Тя обаче акцентира, че следствието продължава, с цел да се удостовери кой тъкмо е взел участие в нападението в отдалечената общност с радикално население Джеймс Смит Крий Нейшън и в прилежащия град Уелдън.

Събитията, довели до гибелта на Майлс Сандерсън, са почнали с позвъняване в 14:07 часа. локално време в сряда за навлизане с щурм, когато служителите на реда получили информация, че Сандерсън стои пред дом североизточно от град Уакав с нож. Беше обявено, че той е откраднал бял пикап Chevrolet Avalanche и е избягал от парцела.

През идващите 45 минути в RCMP са получили повече от 20 позвънявания за евентуални визии на пикапа. Служител на RCMP в последна сметка видял пикапа да се движи с най-малко 150 км/ч на близката автомагистрала.

„ За да се подсигурява сигурността на водачите по автомагистралата, транспортното средство беше ориентирано отвън пътя и в близката канавка “, сподели Блекмор.

Полицията е удостоверила, че водачът е Сандерсън и го е арестувала. В колата му е открит нож.

„ Малко след ареста му той изпадна в тежко здравно положение. Бяха извикани екипи на спешна помощ и той беше превозен до болница в Саскатун “, сподели Блекмор, добавяйки, че там е бил разгласен за мъртъв.

„ Не мога да приказвам за съответния метод на гибелта, това ще бъде част от аутопсията, която ще бъде осъществена “, изясни Блекмор.

Полицейската работа на Саскатун и екипът за реагиране при произшествия в Саскачеван ще проведат следствието за гибелта на Сандерсън, добави тя.

Смъртта и карцерът на Сандерсън идват три дни откакто 10 души бяха убити при всеобщото намушкване с нож и още 18 души бяха ранени. Възрастта на жертвите варира от 23 до 78 години, оповестиха управляващите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР