Вторият по сила турнир на УЕФА - Лига Европа, достигна

...
Вторият по сила турнир на УЕФА - Лига Европа, достигна
Коментари Харесай

Лига Европа достигна до важен момент - пъзелът ще започне да се подрежда

Вторият по мощ шампионат на УЕФА - Лига Европа, доближи до значим миг. Днес ще се изиграят мачовете от 5-ия кръг на груповата фаза на шампионата. След техния край доста въпроси ще получат своя отговор и пъзелът ще стартира да се подрежда - някои тимове ще си обезпечат място на елиминациите, а други ще изгубят дефинитивно шансове за продължение в шампионата. Днес следва значим мач и за българския първенец Лудогорец, който ще би трябвало да опита да вземе нещо от любимеца в групата Бетис.

В група " А " един от огромните любимци в шампионата в лицето на Арсенал гостува на ПСВ Айндховен. " Артилеристите " към този момент си осигуриха място в идната фаза и се нуждаят единствено от точка, с цел да си подсигуряват първото място в групата. За " филипсите " мачът е надалеч по-голям, защото те се нуждаят от всяка точка в борбата за втората позиция.

В групата на Лудогорец - група " С ", ситуацията е много забавно. Както към този момент стана дума, " орлите " одобряват Бетис в Разград и при победа могат да се изравнят с испанците на върха на класирането. Равенството също влиза в сметките на българския първенец, само че загуба може да го сложи в сложна позиция. Рома е единствено на 3 точки зад " зелените " и с победа над ХИК в Хелзинки може да настигне разградчани.

В група " D " също три тима спорят за първите две места. Роял Юнион има преимущество, защото води в класирането с 10 точки. Днес белгийците гостуват на новобранеца Малмьо и при победа ще си подсигуряват даже първото място в крайното класиране. Доста по-интересна е борбата за втората позиция сред Унион (Берлин) и Брага, които са разграничени от единствено 1 точка и излизат в директен конфликт с немската столица.

В група " Е " любимците Манчестър Юнайтед и Реал Сосиедад към този момент си осигуриха продължение напред в шампионата. Сега обаче те ще се борят за първото място, което е извънредно скъпо и праща тима непосредствено на 1/8-финал. Днес испанците гостуват на Омония в Кипър с вярата да продължат безупречната си победта серия. " Червените дяволи " пък одобряват Шериф (Тираспол).

Най-завързаната група е група " F ", където всички тимове са с еднакъв брой точки и наподобява нищо няма да е ясно до последния кръг. В нея Лацио приема Мидтиланд, а Щурм (Грац) е хазаин на Фейенорд.

Доста забавна е и група " Н ", където на доктрина към момента и четирите участника имат шансове да доближат до елиминациите. Ференцварош води в класирането и приема Монако, като с победа към този момент ще е сигурен участник в идната фаза. Успех за " монегаските " обаче може доста да разбърка картите, защото френския отбор ще се изравни по точки с унгарския първенец. Ключов мач следва и за Цървена звезда и Трабзонспор. Сърбите се нуждаят единствено и само от победа, с цел да запазят някакви очаквания за класиране напред. Турците обаче също идват в Белград с мисълта за три точки, с които да се приближат до идната фаза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР