Вторият по големина град Солун остана без градски транспорт. Стачкуват

...
Вторият по големина град Солун остана без градски транспорт. Стачкуват
Коментари Харесай

Стачка на градския транспорт на Солун

Вторият по величина град Солун остана без градски превоз. Стачкуват водачите на рейсовете с искане за по-добри трудови контракти и включването им в категорията на рисковите специалности. Съдът дефинира стачката като " противозаконна ", само че това не принуди синдикатите да прекратят митингите.

Днес финансовият министър Стайкурас заяви, че от месец юни смъква Данък добавена стойност в няколко стратегически браншове - превоз, туризъм и за заведенията за хранене. Данъкът се понижава от 24% на 13% до края на годината. Това ще поправя цените на транспортните услуги, на хотелите и в заведенията за хранене, обявиха с облекчение работещите.

По-ниските цени ще привлекат повече туристи, а и заведенията ще работят в естествен режим след отпадането на рестриктивните мерки от Covid ограниченията.

Голям проблем, съгласно асоциацията на хотелиерите, е намиране на чиновници, макар че предлаганото възнаграждение и изискванията на труд са положителни.

Туристите трансформират желанията си за този сезон, осведомят туроператорите. Европейците всеобщо резервират дребни и отдалечени острови за отмора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР