Вторият етап на “Първокласно начало” предвижда най-съвременно обзавеждане и оборудване

...
Вторият етап на “Първокласно начало” предвижда най-съвременно обзавеждане и оборудване
Коментари Харесай

Антибактериални настилки слагат в класните стаи в Бургас

Вторият стадий на “Първокласно начало” планува най-съвременно обзавеждане и съоръжение на класните стаи, разгласи кметът на Бургас Димитър Николов.

Стаите ще са с нови антибактериални настилки, лед осветяване, нови шкафчета и самостоятелни чинове с опция за настройване по друг метод, съвременни интерактивни дъски и таблети, които могат да се комбинират с електронни учебници и електронен дневник.

Освен реновираната материална образователна база, план "Първокласно начало " вкарва нови интерактивни способи на работа в клас, съчетаващи най-хубавото от европейския и международен опит в областта на образованието.

В реновираните класните стаи наесен ще влязат близо 2000 първокласници.

1700 от тях към този момент са признати на първо класиране в първи клас в бургаските учебни заведения. В първите 5 минути на 12 май са записани 1000 деца, а за първите 30 минути са били 1400.

Как ще аплайват за първи клас децата в Бургас?

Този стадий продължава до 18.00 часа на 22 май, а резултатите от класирането ще бъдат оповестени на 3 юни в електронната система. Приетите на първо класиране деца би трябвало да бъдат записани в период от 5 до 12 юни.

Родителите, чиито деца не са признати на първо класиране, могат да са спокойни, защото има още 324 свободни места в учебни заведения във всеки жилищен регион.

Обявяването на тези свободни места ще се извърши на 16 юни, а второто класиране за тях е от 17 до 23 юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР